6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Tarım İl Müdür Vekili Uysal Fayet Orbay, Erzurum’da kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini söyledi. Orbay, “Kurban kesim ve satış yerleri dışındaki yerlere kesinlikle müsaade edilmeyecek, uymayanlara cezai işlem uygulanacak” dedi.

Kurban kesim yerlerinde bayram süresince yeteri kadar din görevlisi, veteriner hekim, sağlık personeli ve güvenlik görevlisi bulundurulacağını açıklayan Orbay, kurban kesim yerlerine belediyeler tarafından bayram gecesi ve gece yarısından itibaren çöp konteynırlarının konulacağını, kesim yerlerinin tabela ile gösterilerek buralarda kasap bulundurulacağını söyledi.

“KURBAN SATIŞ YERLERİ”
Tarım İl Müdür Vekili Orbay, “Kurban satış yerleri, kombina ve çevresi, Cumhuriyet Lisesi arkası, Güvendik Mağazası arkası, Eski mal meydanı olarak belirledik. Hayvan sahiplerini satışlarını bu belirlenen yerlerde yapacaktır” dedi.

“KURBAN KESİM YERLERİ”
Belirlenen kesim yerlerinin dışında caddelerde kesime müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Orbay, “Kurban kesim alanlarımız; Deli Ömer tarlası arkası, Hıfzıssıhha Bölge Müdürlüğü arkası, Terminal yanı, Özbeyli Et Kombinası, Şehitler mahallesi, Sanayi Dikmen Sokak, Kavak Mahallesi Taşçı Salih Caddesi, Şükrüpaşa EKO Pazar, Güvendik Market altı, Osman Bektaş Camii arkası ve Yıldız Camii arkası olarak belirlendi. Vatandaşlarımızın belirlenen yerlerde hayvanlarını kesebilecektir” diye konuştu.

“UYMAYANLARA CEZA UYGULANACAK”
Kurban kesim ve satış yerleri dışındaki yerlere kesinlikle müsaade edilmeyeceğini uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre cezai işlem uygulanacağını belirten Orbay şunları ifade etti: “Kurban satış ve kesim alanlarının dışına çıkılmaması için Belediyelerin Zabıta ekipleri ve emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışması sağlanacaktır. Kesim yerlerinde işkembe, hayvan dışkıları atıklar, sızdırmaz, dayanıklı, yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara konulacak, gerektiğinde ikinci torba kullanılacak, ağzı iyice kapatılıp bağlanacak ve sızdırmaz kapalı özel atık taşıma kamyonları ile belediyeler tarafından düzenli olarak bertaraf edilecektir.

“KURBAN KESİM FİYATLARI”
Orbay, hayvan kesim fiyatlarının, tosun kesim fiyatı 80 YTL, inek ve düve 60 YTL ve küçükbaş hayvanları 30 YTL olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 10:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?