4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kurbanlıklar el yakıyor

KURBANLIKLAR EL YAKIYOR

Erzurum’un Pasinler ilçesinde kurban bayramı öncesi İlçenin mal meydanında görücüye çıkan kurbanlıklar sahiplerini bekliyor. Vatandaşların geçen yıllara göre kurbanlıkların pahalı olduğunu, ve almakta güçlük çektiklerini söylediler.

Kurban satıcıları geçen yıllara nazaran fiyatların yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, 140-150 kilogram dolayında bir büyükbaş hayvanın 2 bin TL den aşağı düşmeyeceğini kaydettiler.

Fiyatları astronomik bulan alıcılar bu fiyatlara mal alamayacaklarını, böyle giderse bu yıl kurban ibadetlerini yerine getiremeyeceklerini dile getirdiler.

KOÇLAR SÜSLENMEYE BAŞLANDI

Öte yandan Erzurum bölgesinin kurbanlık koç geleneği de düğün sahiplerinin bütçesini zorluyor. Nişanlı kıza koç gönderme geleneğinin devam ettiği Erzurum’da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde süslenen koçlar gelin evlerine gönderilmeye başlandı.

Gün geçtikçe hayat şartlarının ağırlaştığı günümüzde artık gelenekleri yaşatmakta güçlük çektiklerini belirten vatandaşlar. bayramlık olarak gönderilen koç ile birlikte 30 gramdan aşağı olamayan bir bilezik yanında elbisesi ve bütün bayramlığı ile yaklaşık 2 bin 500 TL’ye mal olduğunu kaydettiler.

KURBANLIKLAR EL YAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 11:58:03
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 12:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?