7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kurbanlıklar pazara getirilmeye başlandı

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala çevre ilçe ve köylerden Erzurum hayvan pazarına kurbanlık sevkiyatı başladı. Besiciler ve köylüler kurbanlık büyük ve küçükbaş hayvanlarını kamyonlar ile hayvan pazarına taşıyor.
Kurban sevkiyatının hız kazanmasıyla birlikte hayvan hanlarında da rezervasyon dönemi başladı. Besiciler Bayram öncesinde kurbanlıklarını hanlarda barındırıyor. Kurbanlıkların gecelik han ücretleri büyükbaş hayvanda 3 milyon (3 YTL), küçük baş hayvanlarda ise yem dahil bir buçuk milyon (1.5 YTL) lira. Kurbanlık hayvan tüccarları kurbanlık ücretlerinin Bayram'a 1 bir hafta kalaya kadar düşük olacağını bu tarihten sonra fiyatların yaklaşık yüzde 25 oranında artış göstereceğini kaydetti.
Bayram öncesinde Erzurum şehir merkezine çevre ilçe ve köylerden 3 bine yakın büyük ve küçükbaş kurbanlık hayvan sevkiyatının beklendiğini dile getiren besiciler bu rakamların da yüzde 70' inin satılacağını geri kalan kısmının ise gelecek sene satışa sunulmak üzere ahıra çekileceğini ifade etti.
Bu arada Erzurum'un Karayazı, Tekman, Çat ve Hınıs ilçeleri ile bazı bağlı köylerinden başta İstanbul olmak üzere İzmir, Bursa, Kayseri ve Ankara'ya kamyonlar ile kurbanlık sevkiyatı başladı.
Kurbanlık hayvan satarak geçimini temin eden Abdulbaki Kuş, Kurban Bayramı öncesinde çok sayıda hayvanı satışa çıkartıtğını anlattı. Kuş, hayvan hanında beklettiği kurbanlıkların fiyatının düşük olduğunu dile getirerek, "Bayrama az bir zaman kala kurbanlıklarımızın fiyatı da yükselecek" dedi.
Kurban ücretleri şöyle: Koyun 130 - 200 milyon, koç 200 - 250 milyon, inek 600 -700 milyon, tosun 1 buçuk milyar ila 3 milyar lira arasında değişiyor.
Hakikat Gazetesi - Erzurum
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 23:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?