6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Küresel kriz Palandöken'i vurdu

Dünyayı sarsan küresel kriz Palandöken Kayak Merkezi'ni de vurdu. 

2009 kayak sezonunu açmaya hazırlanan işletmeler, Rusya ve Ukrayna piyasasında yaşanan belirsizlik üzerine alternatif pazar arayışlarına girdi. Ortadoğu ülkeleri, İran ve Azerbaycan'da pazar arayan işletmeler, 2009 sezonuna sancılı giriyor. 

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 bin yabancı turistin kayak için geldiği Palandöken Kayak Merkezi'nde 2009 sezonu öncesi dünyada etkili olan ekonomik kriz işletmecileri endişelendiriyor.

Palandöken Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk, yurt dışında dövizin çok yükseldiğini bununda Türkiye'ye turist çekmeyi oldukça zorlaştırdığını belirterek, "Rus ve Ukrayna piyasası oldukça ağır. Geçtiğimiz yıllarda Rusya, Ukrayna'dan gördüğümüz yoğun ilgiyi bu dönemde bulma şansımız çok zor görünüyor. Hedefimiz Orta Doğu ülkeleri olacak. Özellikle İran ve Azerbaycan pazarında satışlar arıyoruz. Umarım 2009 Palandöken Kayak merkezi için sıkıntılı bir yıl olarak geçmez. 2011 Üniversite Kış oyunlarına hazırlanırken, bunun olumlu yansımalarını arzu ederken dünya piyasalarında yaşanan ekonomik kriz bizi hayal kırıklığına uğrattı" dedi.
30 Kasım'da Erzurum'da düzenlenecek olan 3. Dadaş Film Festivali ile sezonu açacaklarını kaydeden Leyla Mutlutürk, Palan Otel olarak bu organizasyona sponsorluk yapacaklarını ve bu tarihten itibaren kayak sezonunu açmayı planladıklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 14:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eski dost IP: 85.110.149.xxx Tarih : 3.11.2008 23:42:38

erzurum kıslık tatil merkezlerinde en beğendiğim yer