7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kurslar işsiz gençlere umut oldu

ÇİNİ VE SERAMİK KURSU İŞSİZ GENÇLERE UMUT OLDU

Erzurum'un Horasan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), İş-Kur işbirliği ile ilçe Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan çini ve seramik işlemeciliği, halı dokumacılığı ve dikiş nakış kursları ilçedeki gençlere hem meslek sahibi olmayı hem de istihdam imkanı sağlıyor.

Kurs bünyesinde genç kızların çeşitli desenlerde işlediği çiniler, dokunan halılar ve işlenen el işlemeleri bölge insanın işsizliğine çare olurken, bir yandan da genç kızların parmak uçlarından şekil alan sanatsal işlemeler ve dokumalar dünya pazarında sergileniyor.

Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal'ın girişimleri ile Kaymakamlık SYDV ve İş-Kur desteği ile ilçe merkezinde açılan çini ve seramik kursunda dönem dönem 20'şer kişilik gruplar halinde ilçedeki işsiz genç kızlara yönelik başlatılan kurslarda 60 kız kursiyer olarak meslek edinmiş oldu.

Kursiyerlerden 10'u Kaymakamlık tarafından istihdam edilerek çini üretimi yaparken, işlenen çiniler bir yandan yurt pazarında alıcı buluyor bir yandan da Fransa, Japonya gibi ülkelere ihraç ediliyor.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ'NÜN HALILARI HORASAN'DAN

Daha önceki yıllarda ilçe merkezinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren halı kursunda ise 44 usta öğretici nezaretinde dokunan halılar yurt dışına ihraç edilirken, aynı atölyede dokunan halılar bu yıl Cumhurbaşkanı Köşkü'nü süsledi. İlmek başına dokudukları halılardan ve işledikleri çini ve nakış işlemelerinden kazandıkları paralarla da aile geçimlerini sağlayan genç kızlar yaptıkları işten oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. Horasan İlçe merkezinde açılan meslek edindirme

kurlarında 200 kursiyer işleme ve dokuma yaparken 5 tanede usta öğretici görev yapıyor.

Kaymakam Mahmut Ağbal ilçe genelinde çok sayıda işsiz olduğunu dile getirerek, Kaymakamlık SYDV ve İş Kur aracılığı meslek edindirmeye yönelik açılan meslek edindirme kurslarında birçok gencin meslek edinerek, istihdam edildiklerini ve aile ekonomilerine katkı sağladığını dile getirdi.

ÇİNİ VE SERAMİK KURSU İŞSİZ GENÇLERE UMUT OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 10:15:00
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 17:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?