4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kurtarma görüntüleri kamerada

AKUT KAMERASINDAN KURTARMA GÖRÜNTÜLERİ

Erzurum AKUT ekiplerinin Ovit Dağı geçidinde çığ düşmesi sonucu mahsur kalan yolcuları kurtarmak üzere İspir'den yola çıkan ve uzun süre haber alınamayan belediye ve firma görevlilerini kurtarma anı, cep telefonları ile görüntülendi.

İspir Belediyesi'nde görevli 2 ve Öz-İspir firması yetkilisi 3 kişi, Atatürk Üniversitesi'nde öğretim gören 17 öğrencinin Ovit Dağı'nda çığ düşmesi sonucu mahsur kalması üzerine kurtarma çalışmalarına katılmak için harekete geçmişti.

Gece yarısı yola çıkan 5 kişiden yaklaşık 40 saat haber alınamamıştı. Kaybolan 5 kişi, kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye giden Bünyamin Akbulut başkanlığındaki Dilaver Canlar, Oktay Suat Bozkurt, Oktay Kavaklı, Harun Sincar, Musa Han, Mikail Topdaş ve Gökhan Balcı'dan oluşan Erzurum AKUT ekibi tarafından kurtarılmıştı. Yoğun tipi altında mahsur kalan vatandaşlara ulaşan AKUT ekibi, donmak üzere olan belediye ve şirket çalışanlarını alarak İspir ilçesine getirmişti. Bugüne kadar ülke genelinde kurtarılan 997 kişiye İspir'de 5 kişiyi ekleyen AKUT, bin iki rakamına ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı.

Ovit Dağı'nda mahsur kalan 18 yolcuyu kurtarmak için yaya olarak bölgeye giden AKUT ekibinin 3 kişiyi kurtarma anı cep telefonları ile de görüntülendi.

AKUT KAMERASINDAN KURTARMA GÖRÜNTÜLERİ
AKUT KAMERASINDAN KURTARMA GÖRÜNTÜLERİ
AKUT KAMERASINDAN KURTARMA GÖRÜNTÜLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 18:33:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 20:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?