4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kurtuluş törenle kutlandı

Erzurum’un Çat İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

İlçede bugün sabah yaşanan kar yağışı sebebiyle kutlamalar Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) spor salonunda gerçekleştirildi. Çat Kaymakamı Hasan Balcı, Belediye Başkanı Şibli Saydın, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Abidin Ertaş, İlçe Emniyet Amiri Fatih Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şafak, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenler coşkulu geçti.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Çat Belediye Başkanı Şibli Saydın, Birinci Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğunun yenilmesi sonucu ülkenin her yönden düşman işgaline uğradığını ve Ermenilerin Doğu Anadolu’yu kasıp kavurduğunu söyledi.
Ermenilerin, Erzincan ve Erzurum havalisinde Türk halkına karşı bir soykırımına girdiklerini söyleyen Saydın, şunları kaydetti: “Türk halkı hiçbir zaman esir yaşamayı kabullenmemiştir. Milletimiz 9 Mart 1918 tarihinde ilçemizi düşman işgalinden kurtarmışlardır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizleri hüviyetimize kavuşturan kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz.”

Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törene katılan mehter takımının konseri büyük ilgi gördü.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 18:57:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?