7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Kurtuluşu zirvede kutladılar

KURTULUŞU ZİRVEDE KUTLADILAR

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Erzurum Şubesi’nce Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümü anısına Ejder Tepesi’ne bir tırmanış düzenlendi. Tırmanışa dernek üyesi 3 bayan 8 erkekten oluşan amatör ve profesyonel dağcı katıldı.

Rehberliğini Feride Arslan ve Görkem Günal’ın yaptığı tırmanışta dağcılar, kayak merkezi başlangıcından itibaren Palandöken’in zirvesi olan Ejder Tepesi’ne kadar yürüdüler. Zaman zaman 1 metreyi aşan kar ve yoğun tipiyle birlikte tırmanan dağcılar, zorlu bir yolcuğun ardından zirveye ulaştılar.

Zirvede, şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan dağcılar, Türk Bayrağı ve kulüp flaması açtılar.

Bu arada, dernek üyesi Seyide Aytaş’ın da doğum günü kutlandı. Dernek üyeleri, pasta keserek arkadaşlarının doğum gününü kutladılar.

Dernek faaliyet sorumlusu Mehmet Yaldız, 18 Mart’ta Şehitler Günü sebebiyle Palandöken’de Ejder zirvesine bir kez daha çıkacaklarını ifade etti. Yaldız, gençleri doğa sporlarıyla uğraşmaları yönünde çağrıda bulundu.

KURTULUŞU ZİRVEDE KUTLADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2010 Pazar 17:36:05
Güncelleme :14 Mart 2010 Pazar 18:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?