6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kurul Erzurum yatırımlarını konuştu

Erzurum Valisi Sami Bulut, 2008 yılında bin 268 projeye 249 milyon 482 bin 620 YTL harcandığını söyledi. Kamu kurum temsilcilerinin ödenek taleplerini bir an evvel yapmalarını isteyen Vali Bulut, yıl sonuna kadar yatırımlardaki gerçekleşme oranının daha da yükseleceğini belirtti. 

İl koordinasyon kurulu 3. dönem toplantısı Vali Sami Bulut başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen koordinasyon kuruluna Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ ile AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt’un yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları katıldı. 

Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine yatırımlarla ilgili çalışmalar konusunda bilgiler veren Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ, özellikle 2011 yılında yapılacak Üniversiteler arası Kış Oyunlarına yönelik hazırlıkların devam ettiğini söyledi. Bakan Akdağ; toplantıda Çifte Minareler’de başlayan restorasyon ile Cumhuriyet caddesinde bulunan vakıflara ait araziye yapılacak tesisle Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilisinden bilgi istedi.


Toplantının açılışında konuşan Vali Sami Bulut, il düzeyinde yatırımların ve sektörel gelişmelerin değerlendirildiği, sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınarak, kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlayan toplantıların önemli olduğunu söyledi. 

Eylül sonu itibariyle il genelindeki yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Sami Bulut, Erzurum’da halen bin 268 proje üzerinde çalışmalar yapıldığını kaydetti. Toplam proje bedeli 1 milyar 892 milyon 443 bin 480 YTL olan bin 268 projeye 249 milyon 482 bin 620 YTL harcandığını ifade eden vali Bulut, inşaat mevsiminin hızlandığı Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında nakdi harcama oranının yüzde 93’e ulaştığını bildirdi. 

Eğitim sektörüne 75 milyon, ulaştırma sektörüne 60 milyon, sağlık sektörüne 31 milyon, tarım sektörüne 15 milyon ve kalan 68 milyonun enerji ve diğer kamu hizmetlerine harcandığını vurgulayan Vali Sami Bulut, “Yine bin 268 işten be sene itibariyle 325’inin bittiğini, 762’sinin devam ettiğini, 181 adetine ise henüz başlanmadığı belirlenmiştir. Daire amirlerimizin azami gayretleri sarfettiklerine inanıyorum. Ödenek talepleri bir an önce yapılıp ihaleler zamanında yapılırsa yatırımlarımızdaki gerçekleşme oranlarının yükseleceği de bir gerçektir.”dedi.
İl koordinasyon kurulu toplantısında daha sonra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri yatırımlar hakkında katılanlara bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 17:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?