9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Kuş gribi uyarısı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kuş gribine karşı her zaman uyanık olunması gerektiğini söyledi. 

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulu Camii'nde teravih namazını kıldıktan sonra Kazım Karabekir Belediyesi Kültür Evi'nde partililerle bir toplantı yaptı. Cami önünde vatandaşların sorunlarını dinleyen Bakan Akdağ, toplantı öncesi yaptığı değerlendirmede, 4 yıllık hükümet döneminde yapılan icraatlarla Türkiye'nin, dünyanın parlayan hilali konumuna getirildiğini söyledi. 

Toplantıda basın mensuplarının Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın kuş gribiyle ilgili olarak il valiliklerine gönderdiği genelgelerle ilgili sorularını cevaplayan Bakan Akdağ, "Kuş gribine karşı uyanık olmalıyız. Bu konuda tedbirler almaya devam edeceğiz" dedi. 

Türkiye'nin kış ve bahar dönemlerinde göçmen kuşların güzergahında olması dolayısıyla her zaman risk altında bulunduğunu belirten Bakan Akdağ, "Kuşlar kuzeyden, güneye doğru göçerken bazı bölgelerde konaklıyorlar. Bu dönemlerde bölgedeki kanatlı hayvanlarla temas olması halinde kuş gribi tehlikesi doğal olarak ortaya çıkıyor. Biz bu konuda tedbir almaya devam edeceğiz. En önemlisi de halkımızı bu konuda bilgilendireceğiz. Özellikle arka bahçelerde kümes hayvanı yetiştiriciliğine bir an evvel son verilmesi gerekir. Bunu zamanı geçmiş bir alışkanlık olarak değerlendiriyoruz. Yılın ilk aylarında ülkemizde yaşanan kuş gribi vakasında da gördük ki, virüs, kanatlılarla direk temas haliyle bulaşıyor. Bunun için çocuklarımızı kesinlikle kanatlı hayvanlardan uzat tutacağız, temas sağlayan yetişkinlerde hijyen kurallarına titizlikle riayet edecekler" diye konuştu. 

Bakan Akdağ, yarın Pasinler Devlet Hastanesi inşaatı ile Erzurum'daki bazı hastanelerde incelemelerde bulunacak.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 23:35:48
Güncelleme :9 Ekim 2006 Pazartesi 10:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?