6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Kuşları ile aynı evde yaşıyor

Erzurumlu Murat Özkan 24 yıldır kuşları ile aynı evde yaşıyor. Murat Özkan'ın 7 yaşında iken evlerinin önüne gelen yaralı bir güvercinle başlayan kuş sevgisi 24 yıldır devam ediyor. 

Bir kafeste değil de büyük bir evde yaşayan birbirinden güzel güvercinler ev ortamında ilginç görüntüler oluşturuyorlar. Kuşları için evde yemek odası, yatak odası gibi bölümler oluşturan Murat Özkan, her birine adeta çocuğu gibi bakıyor.
Gelirinin büyük bir bölümünü kuşlarına ayıran ve onları 6 ayda bir kontrole götüren Özkan, "Çocuğum kadar sevdiğim kuşlarım benim yaşam sevincim. Hepsinin özel isimleri var. Kendi ellerim ile onları besliyor banyolarını yaptırıyorum. Ben ölünceye dek onlarla yaşayacağım" dedi. 

Güvercinlerin arasında fiyatı milyarları bulan ve çeşitli turnuvalarda dereceye girmiş Türkiye birincisi kuşlarında bulunduğunu söyleyen Murat Özkan, her akşam onlarla oturup günün stresini attığını söylüyor. 

Yakınlarını tarafından kuşlarla yaşadığı için eleştirildiğini belirten Özkan, "Bu tutkuyu anlamalarını beklemiyorum. Bu sevgi her şeye bedel" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:08:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?