4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Kuyruksuz buzağı şaşırttı

NARMAN'DA KUYRUKSUZ BUZAĞI ŞAŞIRTTI

Erzurum'un Narman ilçesinde Talat Karagüney adlı çiftçinin sarıkız adlı ineğinden kuyruğu olmayan bir buzağı doğdu. İki gün önce doğum yapan ineğin yavrusunun hiç kuyruğunun olmaması, köylü çiftçilerin ve çocukların ilgi odağı oldu.

Narman ilçesine bağlı Şekerli beldesinde 30 yıldır hayvancılık yapan 43 yaşındaki Talat Karagüney'in sarıkız adlı ineğinden kuyruğu olmayan bir buzağı doğdu. Hayvan sahibi Talat Karagüney, "43 yaşındayım 30 yıla aşkın hayvancılıkla uğraşıyorum ilk defa başıma böyle bir olay geldi. İki gün önce ineğin sancısı vardı köyde bulunan ve sürekli ineklerin doğumlarını yaptıran İbrahim Aydın adlı arkadaşı çağırdım geldi doğumu başlattık. İneğin doğumunun ardından bizim çocuk, 'Baba bu buzağının kuyruğu yok' dedi

gerçekten bir baktık kuyruğu yok. Hemen veterineri aradık. Şu anda hiçbir sağlık sorunu yok. Diğer buzağılar gibi yemesi içmesi normal fakat sadece kalçanın oradan hiçbir şekilde kuyruğu yoktur" dedi.

Narman ilçesinde özel veteriner hekim olarak görev yapan Hayrullah İnce ise yaptığı açıklamada, doğumu gerçekleşen buzağının büyük olasılıkla genetik sebeplerden kaynaklandığını, yani kan bağının bulunduğu tahmin ediliyor, buzağının bundan sonraki yaşamında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşılmayacağı, normal yaşantısına devam edeceğini belirtti. Bölgede bu tarz vakarla çok seyrekte olsa rastlanıldığını belirten İnce, bununda en büyük sebebinin sürekli aynı boğaların ve bunların yavrularının tekrar boğa

olarak kullanılmasına bağladı. İnce, bunun önüne geçilmesinin en önemli yolunun da suni tohumlamanın artmasının olduğunu kaydetti.

NARMAN'DA KUYRUKSUZ BUZAĞI ŞAŞIRTTI
NARMAN'DA KUYRUKSUZ BUZAĞI ŞAŞIRTTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 10:38:01
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 10:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?