7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Lise öğrencilerinden 2011 projesi

LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN 2011 PROJESİ

Erzurum'da iki lise öğrencisi yaptıkları proje ile 2011 Üniversite Kış Oyunlarının (ÜNIVERSİAD) kente sağlayacağı katkıya vurgu yaptılar.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri" yarışması kapsamında Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Ahmet Can Doğan ve Ömer Faruk Şimşek, 2011 ÜNIVERSİAD Kış oyunları sonrasında yapılan tesislerin atıl hale gelmemesi için proje geliştirdi. Projeleri Atatürk Üniversitesi'nde sergilenmeye hak kazanan öğrenciler, Erzurum'un 2011'den sonra Olimpiyat şehrimi ? yoksa atıl tesisler mezarlığı mı? olacağına dikkat çektiler.

Projeyi yapmada ki amaçlarının, Erzurum'un kış sporları, kış turizmi potansiyelinin ortaya çıkarılması, bu potansiyelin 2011 Üniversite Kış Oyunlarını düzenleme hakkının verilmesindeki rolünü ve oyunlardan sonra bu mirasın korunmasındaki etkisinin belirlenmesi, 2011 için yapılan tesislerin yarışmalardan sonra atıl duruma gelip gelmeyeceğinin belirlenmesi, 2011 oyunlarının Erzurum ekonomisine ve kültürüne sağlayacağı katkıların belirlenmesi olduğunu ifade eden öğrenciler, "Erzurum Kayak Merkezi, her türlü ulusal ve uluslararası organizasyonu gerçekleştirebilecek kapasitededir. Dünyada kış sporları açısından önde gelen ve kış turizmi için birer cazibe merkezi olan kentlerle karşılaştırdığımızda Erzurum hepsini geride bırakacak her türlü doğal beşeri olanaklara sahiptir. 2011 Üniversite Oyunları'nın şehre bırakacağı mirasın korunması ve sürdürebilirliğinin sağlanması güçlü tanıtım ve etkili politikaya bağlıdır. 2011 Erzurum'da istihdamın artmasını, modern bir görünüm kazanmasını sağlamanın halkın öz güven ve kültürel algılarını değiştirecektir. Erzurum önemli toplantıların yapıldığı bir kongre şehrine dönüşebilir" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 10:00:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 17:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?