8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Liselilerin projeleri sergilendi

LİSELİ ÖĞRENCİLERİN PROJELERİ SERGELENDİ

Erzurum'da TÜBİTAK tarafından düzenlenen ve geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesinde bir ilk adım atılmasını hedef alan ortaöğretim öğrencilerine yönelik "Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi" bugün düzenlenen törenle Atatürk Üniversitesi'nde açıldı.

Açılış öncesi düzenlenen programda konuşan TÜBİTAK Bölge Koordiratörü Prof. Dr. Ekrem Kadıoğlu, "Bu yarışma için Türkiye 12 bölgeye ayrılmış ve şu an itibari ile ülkemizin 12 bölgesinde eş zamanlı olarak bu sergi yapılmaktadır. Bölgemiz; Ardahan, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden oluşmaktadır. Yarışma bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, sosyoloji ve tarih olmak üzere 8 ayrı alanı kapsamaktadır. Toplam 77 proje başvurusu yapılan bölgemizde Bayburt 1, Gümüşhane 1, Erzincan 3, Erzurum 36, Iğdır 6, Kars 8, Rize 8, Trabzon 14 proje ile katkı verirken Artvin ve Ardahan'dan proje başvurusu olmamıştır. Projelerin alanlara dağılımı da bilgisayar 2, biyoloji 12, coğrafya 6, fizik 6, kimya 11, matematik 6, sosyoloji 28, tarih 6. Bu projelerden 37 tanesi sergilenmektedir" dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ta, gençlerin projeleriyle bilime katkı sağlamalarının önemine değinerek, "Bu sene sanki geçen yıla göre proje sayısını az gördüm. Buna üzüldüm. Acaba biz mi yeterli kadar duyuramadık yoksa okullarımız mı ilgisiz kaldı" diye konuştu.

Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök de, öğrencilerin projeleriyle bilime ışık tutmalarının sevindirici olduğunu ifade ederek herkesin düşüncelerini geliştirip projeye dökmelerini belirtti.

Daha sonra açılış yapılara sergilenen projeler davetliler tarafından gezildi.

LİSELİ ÖĞRENCİLERİN PROJELERİ SERGELENDİ
LİSELİ ÖĞRENCİLERİN PROJELERİ SERGELENDİ
LİSELİ ÖĞRENCİLERİN PROJELERİ SERGELENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 12:12:04
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 15:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?