6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Liselilerle okuma üzerine söyleşi

Cumhurbaşkanlığınca başlatılan 'Türkiye Okuyor Kampanyası' kapsamında Üniversite Kitabevi'nin Katkılarıyla Erzurum Ilıca Lisesi Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen söyleşide 'Okumanın Neresindeyiz, Nasıl Okumalı?' konusu ele alındı.

Eğitimci –Yazar Mahmut Balcı'nın yönettiği söyleşide Eğitimci –Yazar Murat Ertaş 'niçin okumalıyız?' sorusuna değinerek öğrencilere okumanın önemini ve hayatta ne işe yarayacağını anlattı.

Murat Ertaş 'Kitap okurken sıkılma, zaman bulamama, ödevlerin çok olması, oyunun daha cazip gelmesi, parasızlık, ilgisizlik, eğitim sisteminin teste dayalı olması gibi bahanelerin hiçbirinin okumamanın gerekçesi olamayacağını düşünüyorum' diye konuştu. Ertaş, kitap okumanın boş zamanlarda yapılacak bir iş olmadığını belirtti.

Ertaş, kitap okuyan insanların bilgi dağarcığının ve ufkunun gelişeceğini, hayata bakış açısının değişeceğini, geleceğine ışık tutacağı gerçeğinin, Türkiye'de insanların yeterince bilmediğini, bu konuda herkese görevler düştüğünü belirtti.

Öğrencilerin yoğun sorularıyla katkıda bulundukları söyleşide okul müdürü Ahmet Lütfi Fidan ve edebiyat öğretmeni Hatice Gündoğan' da birer kısa konuşma yaparak okumanın insan için önemine değindiler.

Söyleşinin sonunda yazarlar kitaplarını imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 19:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?