7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Lütfü Yücelik ödülünü aldı

LÜTFÜ YÜCELİK, TBMM ‘DE YAPILAN TÖRENDE 2010 YILI TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ’NÜ ALDI…

Özellikle 1993 yılında Aşkale Çimento’nun özelleştirme yolu ile alınması için bin kişiye öncülük ederek bir başarıya imza atan ETSO ve ERÇİMSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, TBMM tarafından verilen “Üstün Hizmet Ödülü”nü aldı. TBMM Tören Salonu’nda gerçekleştirilen törende Lütfü Yüceliği, Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Muhyettin Aksak ve Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt , MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Aşkale Çimento Genel Müdürü Nihat Kılıç yalnız bırakmadı. Lüffü Yücelik’in ödülünü Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin verdi.

ŞAHİN: BU ÖDÜLLER ANLAMLI

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, gerçekleştirilen ödül töreninde birlikteliğin, kaynaşma ve iş birliğinin önemli örneklerinden biri olduğunu söyleyerek.” Burada en büyük pay hamiyet sahibi, hizmet gönüllüsü milletimiz için çalışan hayırseverlerimizindir. Onlar içlerindeki duyarlılık ve millet sevdasını hizmet meşalesine dönüştürmüşler, bütün topluma, kendilerinden sonraki kuşağa örnek olmuşlardır. O yüzden, kendilerine, örnek oldukları, öncülük ettikleri bu davranış ve hizmetler için minnet ve şükran borçluyuz. Ben hepimize örnek olan bu değerli insanlara, herkes adına teşekkür ediyorum.” dedi.

YÜCELİK: ONURLU BİR GÜNDÜ

TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmesinin kendisini ziyadesiyle mutlu ettğini söyleyen Lütfü Yücelik, “Biz yıllardan beridir hem ETSO’da hem de Aşkale Çimento’da bu şehre, bu bölgeye ve bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz. İşimiz zor elbette. Ama asla yılmadık ve yılmayacağız. Yakaladığımız başarılar, yaptığımız yatırımlar, gerçekleştirdiğimiz sosyal katkılar ve ortaya çıkan atılımlar bizi daha fazla şeyler yapmaya itiyor. İşte bu ortam içinde başarılarımızın ödüllendirilmesi moral kaynağı oluyor. TBMM’de aldığımız ödül bu başarılara katkısı olan herkese aittir. Bu ödülü almamıza vesile olan ve TBMM’ye teklif eden Erzurum Milletvekilimiz Sayın Muhyettin Aksak’a da ayrıca teşekkür ediyorum.”dedi.

YÜCELİK’E NEDEN ÖDÜL VERİLDİ?

Lütfü Yücelik, 1987-92 yılları arasında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 1992-95 yılları arasında ve 2009 yılından bu yana ETSO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. 1993 yılında özelleştirme kapsamına alınan Aşkale Çimento Fabrikası'nın halka mal edilmesi için Erçimsan’ın kurulmasına önayak oldu. Aşkale Çimento ve ERÇİMSAN Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yürüten Yücelik, zarar eden Aşkale Çimento’yu 17 yılda Türkiye’nin 245’ncı büyük firması yaptı. Lütfü Yücelik, şirketin yatırımlarını Erzurum, Trabzon, Van, Ağrı, Giresun, Gümüşhane ve Erzincan’a da yaydı. Aynı zamanda; Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası ve Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ile TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği olan Lütfü Yücelik; ETSO Vakfı bünyesinde bir üniversite açılması için gerekli çalışmaları başlattı. Doğduğu köye bir ilköğretim okulu inşaa ettiren Yücelik, Aşkale Çimento’nun imkanları ile Aşkale ilçesine 100 kişilik bir kız yurdu yapılmasını sağladı.

AKSAK: AŞKALE ÇİMENTOLAR ARTMALI

Erzurum’da sosyal ve ekonomik kalkınmanın gerçekleşebilmesi için devlet kadar girişimcilerede büyük görevler düştüğünü söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Lütfü Yücelik ve ekibi bunu Aşkale Çimento ile başardı. Lütfü Yücelik bu ödülü her anlamda hak etmiştir. Ortaklık ruhunun güzel bir örneğini bizlere gösterdiler. Lütfü Yücelik’i tekrar tebrik ediyorum.” diye konuştu.

LÜTFÜ YÜCELİK KİMDİR?

1952 yılında Erzurum’da doğdu. 1975 yılında ticaret hayatına atıldı. İnşaat malzemeleri, otomobil bayiliği, yedek parça satıcılığı ve yol yapımı gibi sektörlerde faaliyetler yaptı. 1987-92 yılları arasında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yerine getirdi. 1992 yılında ETSO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. 2005 yılına kadar bu görevi devam ettirdi. 1993 yılında özelleştirme kapsamına alınan Aşkale Çimento Fabrikası’nın halka mal edilmesi için ER-ÇİM-SAN Yatırım Sanayii Tic. A.Ş.’nin kurulmasına öncülük etti. Halen hem ER-ÇİM-SAN Holding A.Ş.’nin, hem de Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Özellikle özelleştirme konusunda yakalanan başarıdan dolayı bir çok kurum tarafından ödüle layık görüldü. Tempo Dergisi tarafından “Anadolu’nun En İyi 100 işadamı” ve Yerel Televizyonlar Birliği tarafından “Halk Kahramanı” seçildi. 2009 yılında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimlerinde tekrar aday oldu ve bir dönem aradan sonra yeniden ETSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi. Halen bu görevini devam ettiriyor. Aynı zamanda; Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Çimento Müstahsilleri Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Türkiye İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu görevlerini yürütmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

LÜTFÜ YÜCELİK, TBMM ‘DE YAPILAN TÖRENDE 2010 YILI TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ’NÜ ALDI…
LÜTFÜ YÜCELİK, TBMM ‘DE YAPILAN TÖRENDE 2010 YILI TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ’NÜ ALDI…
LÜTFÜ YÜCELİK, TBMM ‘DE YAPILAN TÖRENDE 2010 YILI TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ’NÜ ALDI…
LÜTFÜ YÜCELİK, TBMM ‘DE YAPILAN TÖRENDE 2010 YILI TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ’NÜ ALDI…
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 14:48:03
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 14:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgak kücük IP: 88.239.247.xxx Tarih : 15.07.2010 20:11:15

SAYIN BAŞKANIMIZ LÜTFÜ YÜCELIYI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM  ERZURUM İCİN COK ÖNEMLİ Bİ ŞAHSIYET DEYERLI BI İNSAN VE HERZAMAN YAPTIKLARI YAPACAKLARININ TEMINATI OLARAK CALİŞAN BİRİ ALLAH YOLUNUZU VE BAHTINIZI ACIK ETSIN SAYIN BAŞKANIM...........