8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Mahallebaşı’na kaplama asfalt

MAHALLEBAŞI’NA KAPLAMA ASFALT

Yakutiye İlçe Belediyesi, yaklaşık bir ay önce asfalt çalışması başlattığı Mahallebaşı Nenehatun caddesine kaplama asfalt atıyor.

Daha önce başlattığı asfalt kazı çalışmalarının sona ermesi ile birlikte karo ve bordür çalışmalarını tamamlayan Yakutiye Belediyesi Fen İşleri Ekipleri asfalt atmaya başladı. Mahallebaşı Nenehatun Caddesini Gölbaşı’na bağlayan diğer caddelerle birlikte kaplama asfalt yapılacağını belirten Belediye Başkanı Ali Korkut, diğer semt ve mahallerdeki caddelerde asfalt çalışmasının sürdürüleceğini söyledi.

Söz konusu cadde üzerinde yapılan asfalt kazı çalışmalarının ardından TEDAŞ ve diğer kurumların alt yapı çalışmalarının tamamlamasıyla birlikte asfalt çalışmasına başladıklarını belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Isınan havalarla birlikte kışın tahrip olan cadde ve sokaklarda asfaltlama çalışmalarına başladık. Mahallebaşı mahallesi Nenehatun caddesinde başlangıcı verilen çalışmalar sırasıyla diğer semtlerde de devam edecek” dedi.

Kış sonrası asfalt yollarda ciddi tahribatların oluştuğunu belirten Ali Korkut, “İklim şartları nedeniyle yazın atılan asfalt kış aylarında bozulabiliyor. Buzlanmayı önlemek için atılan tuz ve curuf karışımı asfaltı tahrip ediyor. Yeni asfalt atmak için de havaların mutlaka ısınması gerekiyordu. Havalar ısınmadan atılan asfalt bir ay dahi sürmeden tahrip oluyor. Esnaflarımızla da görüştüm, sıkıntıları var ancak hava sıcaklıkları belli bir dereceye ulaşmadan asfalt atamıyorduk.Hava sıcaklığının asfalt atmaya müsait dereceye ulaşmasının ardından asfaltlama çalışmalarına hız verdik. Nenehatun caddesinde de ciddi bozulmaya uğramış asfalt vardı. Mevcudu asfalt söküm makinesiyle aldık, ardından kaplama asfalt atmaya başladık. Bu çalışmalarımız belli bir program çerçevesinde devam edecek” şeklinde konuştu.

MAHALLEBAŞI’NA KAPLAMA ASFALT
MAHALLEBAŞI’NA KAPLAMA ASFALT
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 13:48:00
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 13:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?