4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Mahalleliden baz istasyonu tepkisi

Osman Bektaş Mahallesi Gaziler Parkı’na mahalle sakinlerinden habersiz kurulan baz istasyonu, mahalle sakinlerinin ve çocukların tepkisine neden oldu. Çocukların oyun alanına ve apartmanların arasına kurulan baz istasyonuna engel olmak için seferber oldular.


İki gündür baz istasyonunu kurmaya çalışan ekiplere mani olan mahalle sakinleri, baz istasyonunun başında nöbet tutmaya başladılar. Sabahları kadınların baz istasyonu çalışanlarına tepki göstermesi üzerine işini bırakan çalışanlar, öğleden sonra da çocukların ve mahallenin diğer sakinlerinin tepkisiyle karşılaştılar.


Baz istasyonun kurulmaya çalışıldığı Gaziler parkının arsasının parkın etrafındaki apartmanlar tarafından park yapılma şartıyla belediyeye hibe edildiğini söyleyen mahalle sakinleri, kendi paralarıyla aldıkları arsada, kendilerinden habersiz baz istasyonu kurulmasına tepki gösteriyorlar. Mahalle sakinleri, buranın sadece park olabileceğini, mahallelinin park arsası üzerinde hem maddi hem manevi hakkı olduğunu iddia ettiler.


Yapılan sözlü açıklamada mahalle sakinleri, Cumhuriyet Caddesinde kurulan baz istasyonuna karşı açılan davada, Atatürk Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim üyesi bir hocanın baz istasyonu ile kanser arasındaki ilişkiyi ortaya koyan raporunun mahkemece delil olarak kabul edildiği bir zamanda, kanser riskini iki kat artıran, sürekli baş ağrısı yapan, bağışıklık sistemini zayıflatan baz istasyonunun hem de çocuklarının oynadığı parka kurulmasına sonuna kadar direneceklerini ifade ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 09:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?