7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

'Makam gelip geçici bu afra tafra nedir?'

Erzurum’daki toplu açılışlarda halka seslenen Başbakan Erdoğan etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını söyledi.

Yaradılanı yaratandan ötürü sevdiklerini belirten Erdoğan "Makam dediğin nedir ki bugün var, yarın yok. İstediğin kadar zengin ol, gömecekler o mezara. Öyleyse bu afra tafra nedir" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, önceki gün Esenler İlçe Kongresi’nde koltuk sevdalısı olmadığını vurgulayan sözlerinden sonra dün Erzurum’daki konuşmasında da aynı mesajları verdi. Erdoğan önceki gün AKP Esenler İlçe Kongresi’ndeki konuşmasında siyasete talip olmalarının nedeninin, kişisel hesaplar, kariyer ve makam kavgası olmadığını belirterek şunları söyledi:

Koltuktan uzak adam

"Bakıyorum da bugün bazıları,(Başbakan, başbakanlık koltuğunu kaçırmamak için şimdi yeni yeni bazı girişimlerin içerisinde bulunuyor) diyor. Sevsinler seni. Biraz zihinsel noktada sıkıntısı olmamış olsa, Başbakan yanındaki mesai arkadaşını Cumhurbaşkanlığına taşıyacak kadar bu noktada koltuğa uzak bir adamdır. Bizim böyle bir derdimiz yok. Bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olmaz." Erdoğan, "yalan yanlış haberler yapan medyanın oyununa gelinmemesini" isteyerek, şöyle konuştu: "Siz de bunlara karşı sivil inisiyatif olarak tavrınızı koyun. Bunu da sakın (Başbakan filanca kuruma karşı böyle davranıyor...) Hayır, ben yalan yanlış haber yapan kim olursa, hepsine tavır koymak zorundayım. Yalanın özgürlüğü olmaz. İftiranın özgürlüğü olmaz."

Makam dediğin nedir

Erdoğan, dün Erzurum’da toplu açılış ve TOKİ evlerinin anahtar teslim törenlerinde yaptığı konuşmada etnik milliyetçiliğe karşı olduklarını belirterek şunları söyledi: "Biz, bu ülkede, etnik milliyetçiliğe karşı olduk, bölgesel milliyetçiliğe karşı olduk, biz bu ülkede ne mezhep ayrımı yaptık, ne din ayrımı yaptık. Bütün inançlara aynı mesafedeyiz. Biz, yaratılanı, yaratandan ötürü sevdik. Yoksa parasından, pulundan değil, makamından, mevkiinden dolayı değil. Bunlar gelip geçici, ’makam’ dediğin nedir ki bugün var, yarın yok. Para, pul dediğin nedir ki, bugün var yarın yok. İstediğin kadar zengin ol, trilyoner ol. Gömecekler o mezara. Gömerken de ’bu Türkiye’nin 1 numaralı zengini’ demeyecekler, ’er kişi niyetine’ diyecekler. Orada bir ayrım var mı? ’Cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili niyetine’ diyecekler mi? Hayır. ’Er kişi niyetine’ diyecekler. Öyleyse bu hava atmak nedir, bu afra tafra nedir? Onun için bize tevazu yakışır, mütevazı olmak yakışır, asla gurur değil."

Erzurum böyle karşıladı

UÇAKLA Erzurum’a gelen Başbakan Erdoğan’a havalimanı yolunda 60 kadar atlı ciritçi eşlik etti. Erdoğan, toplu açılış yaptığı meydanda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ’Kepenklerimiz de, kapılarımız da, gönüllerimiz de açık’ pankartını görünce çok mutlu oldu. Erdoğan, "Allah’a şükürler olsun sizler bunu karşılıksız bırakmadınız. En güzel cevabı karşımda veriyorsunuz. Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nin sizin nabzınızı bu kadar güzel ortaya koymalarına teşekkür ediyorum" dedi. Pankart, geçen haftaki gezisinde Hakkári ve Yüksekova tamamen, Van’da da kısmen kepenk kapatma eylemine Erzurumlu esnafın bir yanıtı olarak değerlendirildi.

Sevdi ama binmedi

ERZURUM girişindeki Erzurumspor tesisleri önünde otobüsten eşi Emine Erdoğan ile birlikte inen Başbakan Erdoğan’a geçtiğimiz yaz mevsiminde yapılan ’En güzel cirit atı’ yarışmasında birinci olan ’Hey Dadaş’ adlı 6 yaşındaki ’kırat’ hediye edilmek istendi. Arap atını seven ve okşayan Başbakan Erdoğan, ata binmemesi için korumalar tarafından uyarılınca, atın sahibi Arıbahçe Köyü’nden Muhammet Avcı’ya teşekkür etmekle yetindi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 09:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?