7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Makamdan özel kaleme canlı yayın

MAKAMDAN ÖZEL KALEME CANLI YAYIN

Erzurum merkez Aziziye İlçesi Belediye Başkanı Fatih Cengiz makamında otururken ne yaptığını, kimlerle görüştüğünü kamera aracılığı canlı olarak yayınlıyor.

29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerinde göreve seçilen Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 'BBG evi'nde olduğu gibi makam odasını personel ve halka açtı. Her zaman şeffalıktan yana olduğunu söyleyen Başkan Cengiz, bu konuda olumlu görüşler aldığını belirtti. Aynı sistemin kendi odasında olduğunu vurgulayan Başkan Cengiz, "Özel kalemde oturanlar benim makamı izliyor. Ben ve konuklarım da özel kalemde kimlerin olduğunu aynı sistemle görüyoruz. Sadece konuşulanlar duyulmuyor. Ben duyulmasını da isterdim ama içerdeki misafirlerin rahatsız olabileceğini düşünerek sesi kapattık. Yoksa bizim için hiçbir sıkıntı olamaz. Çünkü belediyede gizlilik olmaz. Ne yaptığımızı kimlerle görüştüğümüzü ilçe halkının bilmesinde sakınca yok. Bunun iyi bir tarafı randevusu olmasına rağmen dakikalarca özel kalemde bekleyen kişi ya da kişiler neden içeri alınmadıklarını görebiliyor. Beklerken bilerek bekletilmediğini görebiliyor. Bu konuda halktan olumlu yanıtlar alıyorum" diye konuştu.

Başkanın makam odasını halka açmasına çok sevindiğini söyleyen ilçe halkından Nizam Karabulut ise "Daha önceleri geldiğimizde bize başkanın yerinde olmadığı söyleniyordu. Ama içerde olduğundan şüphe duyup bizimle görüşmek istemediğini düşünerek üzülüyorduk. Ama şimdi öyle değil. Televizyona bakıp başkanın makamında olup olmadığını veya kimlerle görüştüğünü görebiliyoruz. Şimdi aklımızda hiçbir soru işareti kalmıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 12:28:02
Güncelleme :14 Şubat 2010 Pazar 16:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?