7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Makina nakış kursuna ilgi

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Büyük Orcuk Köyü’nde açılan Makine Nakışı kursunda yıl sonu sergisi açıldı.

3 Aralık 2007 tarihinde başlayıp 25 Nisan 2008 tarihinde sona eren Makine Nakışı Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere yönelik bir sertifika töreni de düzenlendi.

Yıl sonu sergisinde konuşan Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “Kursu başarıyla bitiren bu kursiyer kızlarımızın kurs süresince öğrendikleri bilgi ve kazandıkları beceriyi devam ettirmeleri büyük önem taşıyor. Yine bu kurslardan alınan her türlü kazanım iler ki yaşantınızda kendi işinizi kurma veya istihdam edilmenizde büyük fayda sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılıktan arıcılığa, elişi ve dikiş-nakıştan örgüye varıncaya kadar istediğiniz her alanda kurs açabilecek potansiyelimiz var. Yeter ki, talep edin, isteyin.” dedi.

Kaymakam Yaran, kısa bir süre önce rahatsızlığından dolayı başarılı bir ameliyat geçirerek sağlığına kavşuan Büyük Orcuk Köyü Muhtarı Hüseyin Gürsoy’a da geçmiş olsun dileklerini ileterek, kursun düzenlenmesinde verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Bu arada kurs çalışmaları hakkında bilgiler veren Halk Eğitimi Merkezi Müdür yardımcısı Cemal Tanrıver, halk eğitiminin; örgün eğitimin içinde veya dışında kalmış, her yaş grubundaki fertler için önemli bir hizmet alanı olduğunun altını çizerek, “Gelişen teknolojik, toplumsal, sosyal ve kültürel şartlara uymalarını, meslek sahibi olmalarını sağlayan, okuma-yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan planlı, programlı eğitim faaliyetleridir” diye konuştu.

Büyük Orcuk Köyü Muhtarlığının tahsis ettiği bir binada yaklaşık 3,5 ay süren ve 630 saat üzerinden planlanan Makine Nakışı Kursu sergisi ise köy ilköğretim okulunda bulunan boş bir sınıfta açıldı.

Kurs süresince yaptıkları ürünlerin ilk kez görücüye çıkıyor olmasından dolayı kursiyerlerin bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi. Öte yandan sergilenen makine nakışı ürünlerini büyük bir beğeniyle inceleyen Kaymakam Yaran, bayanlara yönelik her türlü kurs açabileceklerinin bir kez daha altını çizdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?