7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Mama alabilmek için eşyalarını sattı

Erzurum’da çocuklarına mama alabilmek için evindeki tüm eşyaları satan Semra Aydın, hayırsever vatandaşlardan yardım istiyor. Aydın, "Çocuklarımın gözümün önünde eriyip yok olmasına kahroluyorum" dedi.

Şehitler Mahallesi’nde bir gecekonduda kirada oturan Aydın ailesi, henüz 4.5 aylık olan ikiz çocuklarının gelişimini tamamlayabilmesi için gerekli olan mamayı alamıyor. Kocası işsiz olan 23 yaşındaki Semra Aydın, yetkililerin sorunlarına duyarsız kaldığını belirterek, "Çocuklarımın gözümün önünde eriyip yok olmasına kahroluyorum" diye konuştu.

2 kilogram 100 gram olarak dünyaya gelen ikizlerden birinin iyi beslenemediği için 1 kilograma düştüğünü ve ekmek ıslatarak çocuğunu büyütmeye çalıştığını dile getiren Semra Aydın, "Çocuklarımın gelişimini tamamlayabilmesi için doktorlar, ’Pre Aptamil’ isimli mamanın en az 1 yıl süreyle kullanılması gerektiğini söyledi. Eşim işsiz, mamanın bir paketi 16 milyon lira. Evdeki eşyaları satarak çocuklarımıza mama aldık. Ancak artık evde satacağımız hiçbir şey kalmadı. Çocuklarım her geçen gün gözümün önünde eriyip gidiyor. Çaresizlik bizi kahrediyor" şeklinde konuştu.

Kendisinin çöplerden toplayacağı ekmekle bile karnını doyurabileceğini ifade eden anne Aydın, "Yeter ki çocuklarımın mamasını versinler. Ben her şeye razıyım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 13:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?