6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Mayın şehidine yürek yakan tören

Ağrı’nın Taşlıçay İlçesi Eşkıya Alibekir mevkiinde dün yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Er Mehmet Ali Aslan için Erzurum’da bugün tören düzenlendi.

Dün gece geç saatlerde yaralı olarak getirildiği Erzurum Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi’nde hayatını kaybeden 22 yaşındaki şehit er Mehmet Ali Aslan için bugün hastane bahçesinde tören düzenlendi. Törene Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, askeri ve mülki erkan katıldı.

Şehit askerin naaşı tören alanına getirildikten sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Şehir erin özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Jandarma Kurmay Binbaşı Cüneyt Küsmez, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bugüne kadar bölücü terör ve irticanın saldırılarına hedef olduğunu belirterek, ülkenin bütünlüğünü bozmaya çalışanlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Şehit er Mehmet Ali Aslan’ın cenazesi, törenin ardından ambulansla memleketi Gaziantep’in Nizip İlçesi’ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2005 Perşembe 15:11:21
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 13:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?