4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Maytap avcunu deldi!

Ramazan ayının vazgeçilmez eğlencelerinden biri olan maytabın elinde patlaması sonucu 4 yaşındaki Efe Yağız Büyük yaralandı.

Kaldırıldığı hastanede sol elinin avuç içine 4 dikiş atılan Yağız, artık maytap atmayacağını söyledi.

Merkez Palandöken İlçesine bağlı Abdurrahman Gazi Mahallesindeki büfeden satın aldıkları maytapları arkadaşları ile birlikte patlatan Efe Yağız Büyük'ün bu sevinci kana bulandı. Fitilini ateşleyerek atmak istediği maytabın elinde patladığı Efe Yağız Büyük, biranda yere düştü. Eli kanlar içinde kalan Büyük, dedesi Adnan Büyük tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Efe Yağız Büyük, Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındı. Maytabın patlaması sonucu avucunun içinde derin yara oluşan Büyük'ün orta parmağı ve çenesinden de yaralandığı bildirildi.

Budan böyle maytap atmayacağını atan arkadaşlarının da yanında durmayacağını söyleyen Efe Yağız Büyük, "Maytapları tek tek yakıp patlatıyorduk. Fitili kısa olan bir maytabı yakıp hemen atacaktım. Ama olmadı, elimde patladı. Çok korktum. Elim hala çok acıyor. Artık maytap atmayacağım" dedi.

Çocuklar için büyük zararı olan maytap satışlarının Emniyet tarafından yasaklanması gerektiğini söyleyen Dede Adnan Büyük, "Çocuklar defalarca bunu yapmamalarını söylüyoruz ama dinletemiyoruz. Emniyet buna yasak getirirse önlemi almış olur" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2011 Pazar 17:35:17
Güncelleme :21 Ağustos 2011 Pazar 17:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?