4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Meçhul cinayet çözüldü!

Erzurum'da geçtiğimiz Cumartesi günü cesedi bulunan kadının, evli olduğu için ayrılmak istediği kişi tarafından öldürüldüğü belirlendi.


Tınazlı köyü yakınlarında cesedi bulunan Zeynep P.'nin 9'uncu Kolordu Komutanlığı Gez Kışlası'nda görevli Astsubay G.Y. tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.


23 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00 sıralarında Aziziye ilçesi Dadaşkent semtinde meydana gelen olayda, Tınazlı köyü yakınlarındaki tarlada bir kadın cesedi bulan çiftçiler polise haber verdi. Bölgede inceleme yapan ekipler, cesedin bir gün önce ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunulan Zeynep P.'ye ait olduğunu belirledi.


İddiaya göre bir İlköğretim okulunda gönüllü olarak görev yapan anasınıfı öğretmeni Zeynep P. bir yıl önce tanıştığı Astsubay G.Y. ile kısa süre arkadaşlık yaptı. Ancak Astsubay G.Y.'nin evli ve bir çocuğu olduğunu öğrenen Zeynep P., ilişkiyi bitirdi. Olay günü cep telefonundan Zeynep P.'yi arayan Astsubay G.Y., Kıbrıs'a tayininin çıktığını ve son kez görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine akşam saatlerinde görüştüğü Zeynep P. ile bir süre Dadaşkent semtinde dolaşan G.Y., Tınazlı köyü yakınlarında beylik tabancasıyla Zeynep P.'yi başından vurdu. Cesedi yol kenarındaki bir tarlaya bırakan G.Y., kışlaya döndü.


Zeynep P.'nin cesedinin bulunmasından sonra soruşturmayı derinleştiren polis, ailenin verdiği bilgiler doğrultusunda Astsubay G.Y.'yi gözaltına aldı. Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alınan G.Y., olayın kaza sonucu gerçekleştiğini öne sürdü. Mahkeme, kendisinden ayrılmak isteyen Zeynep P.'yi öldürdüğü gerekçesiyle G.Y.'nin tutuklanmasına karar vererek, Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderdi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 14:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?