8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Mecidiye Tabyaları'nda bahar şenliği

karateErzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce tarihi Aziziye ve Mecidiye Tabyaları'nda düzenlenen spor şenliğinde renkli görüntüler yaşandı.
Ardahan Valisi Murat Yıldırım, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in de katıldığı şenliklerde sporcular gösteriler yaptı. Ardahan ve Erzurum valilerinin okçuluk yarışmasında Ardahan Valisi Murat Yıldırım, attığı 2 oku da hedefe vururken, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, üç atışını da karavanaya gönderdi. Şölen sonrası kumanya dağıtımı sırasında sporcular arasında izdiham yaşandı. 

Erzurum'da geleneksel olarak düzenlenen Tabya Spor Şenlikleri, bugün Mecidiye Tabyası önünde yapıldı. Boks, güreş, judo, karate, bisiklet, okçuluk, kick-boks dallarında spor gösterilerinin yapıldığı şölene sporcular ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. 

Şölene Türkiye Satranç Şampiyonası yarışmaları için İran'dan gelen bayan satranççılar da katıldı. Şölen alanında satranç maçı yapan İranlı bayan sporcular, daha sonra yapılan aktiviteleri ilgi ile izlediler. 

Erzurum izcilerinin de katıldığı şölende yapılan okçuluk gösterisinde, Erzurum ve Ardahan valileri yarıştı. Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 3 atışında da hedefi tutturamazken, Ardahan Valisi Murat Yıldırım iki atışında hedefi buldu. 

Spor şöleni sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelince dağıtılan kumanya sırasında izdiham yaşandı. Sporcular, dağıtılan kumanyalardan alabilmek için adeta birbirlerini ezdiler. Şenlikler, akşam saatlerine kadar devam etti. 
okçu
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 15:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?