4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Meclis üyelerine teşekkür etti

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Muammer Cindilli, yaklaşık 4 yıldır birlikte görev yaptığı meclis üyeleri onuruna yemek vererek, 21 Şubat'ta yapılacak olan seçimler içinde çalışmalara başlanılmasını istedi.


ETSO Meclis üyeleri Yıldızkent semtindeki Kuğulu Restorant'ta düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası bir konuşma yapan ETSO Başkanı Muammer Cindilli, görevi teslim aldıktan sonra geçen 4 yıl süre zarfında yaptıkları icraatları anlattı. Görev yaptıkları süre içerisinde meclis üyelerinin 1 kuruş oturum ücreti veya il dışı çalışmalar için harcirah almadıklarının ifade eden Cindilli, "Meclis üyelerime teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü burayı şahıslarınızı zenginleştirmek için kullanmadınız. Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyi talep etmediniz. Buraya şahsi siyasi atlama yeri olarak kullanmadınız." dedi.
ETSO'nun yılın ticaret odası olarak seçildiğini belirten Cindilli, "Bize tevdi edilen bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Göreve geldikten sonra ne yaptık? Akredite olduk. Yalnız sadece üç büyük ilde olan ABİGEM'in 4’ncüsünün Erzurum'a kurulmasını sağladık. Avrupa Birliği destekli projeler ürettik. Bu projelerden birisi de 10 milyon Euro'luk hipodrum projesidir. Ortak akıl ortak fikir olursa hayatiye geçirilecektir bu projede. Isı Merkezi projesi var birde. Bu proje ilimizde yakıt tasarrufunu yarı yarıya indirecek bir projedir. Toplam 80 milyon Euro civarında yaptığımız projeler." diye konuştu.


Konuşmasında Erzurum'un doğusuyla batısındaki farka da değinen Cindilli, bu farklılıktan dolayı Erzurum'un kendi eliyle adaletsizliği ortaya koyduğunu söyledi. Şehrin batısının kalkındığı, doğusun da ise karakoldan başka devlet yatırımının olmadığını ifade eden Cindilli, "Bu şehirde eğer kurulursa inşallah kurulacak oda ikinci üniversitenin yeri eski iş ocaklarının yeri olmalı. Biz bir zihin inkılabı gerçekleştirmeye çalıştık. Devlet eliyle bu saatten sonra şehrin doğusu dururken batısına çivi çakmak bu şehri iyice bölmektir. Bu şehir bütünüyle bizim." dedi.
ETSO'yu 2 trilyon tutarındaki bir borçla devraldıklarını hatırlatan Cindilli, "Yaptığımız çalışmalar neticesinde 2 trilyon borçlu olarak aldığımız odanın şuan 1 trilyonluk bütçesi oluştu. Halk Bankasıyla yaptığımız protokoller gereği de bütçemizi oraya aktaracağız. Onların da ayıracakları kaynaklarla üyelerimize yüzde 1 faizle kredi verilmesini sağlayacağız.” diye konuştu.
21 Şubat 2009 tarihinde ETSO seçimlerinin yapılacağı ve kendisinin aday olmadığı ancak Sacit Binici'nin aday olduğu ve kendilerine yakışır bir üslupla Binici'yi destekleyeceklerini ifade eden Cindilli, şunları söyledi: "Bazı gazetelerde çok kötü belden aşağı vurmalar başladı. Pırtıcılarla, tatlıcılara mı kaldı bu ticaret odası diye. İstiyoruz ki belden aşağı vurmalar olmasın. Ama olursa da biz de gerekeni yaparız. Bu kadar açık söylüyorum. Biz 31 grupta komitelerimizi oluşturduk. Seçime kadar ehil ellere görev teslimi yapılana kadar görevimin başındayım. 4 yıllık sürede Erzurum'u iyi temsil ettiysek yeniden reylerine ihtiyacımız var. Çalışmalarımıza hız verdik."


Cindilli, daha sonra 31 meslek grubunda hazırladıkları listelerde yer alan isimleri basın mensuplarıyla tanıştırdı.


Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 11:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?