9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Meclis üyesine sopalı saldırı

Erzurum'da, geçen hafta AKP İl Başkanı Hüseyin Tanfer için “Saddam Hüseyin gibi diktatörlük yapıyor” dedikten sonra AKP'den istifa eden İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Güzelbaba, toplantıya giderken sopalı saldırıya uğradı.

Kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler tarafından başından yaralanan Güzelbaba, hastaneye kaldırıldı.

Olay bugün saat 13.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Özel İdare İşhanı'nda meydana geldi. İl Genel Meclisi toplantısına katılmak üzere ikinci kattaki salona çıkmak isteyen İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Güzelbaba, zemin kat koridorunda elleri sopalı bir grubun saldırısına uğradı. Kanlar içinde kalan Güzelbaba, gürültülere koşan İl Genel Meclis üyeleri tarafından Palandöken Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Başından yaralanan Ahmet Güzelbaba'nın çekilen röntgen filmi sonrasında kafatasının iki yerinden kırıldığı tespit edildi.

Geçen hafta yapılan İl Genel Meclisi toplantısında söz alarak gündem dışı bir konuşma yapan Ahmet Güzelbaba, AKP İl Başkanı Hüseyin Tanfer için “Saddam Hüseyin gibi diktatörlük yapıyor” dedikten sonra partisinden istifa etmişti. İl Daimi Encümenliği'ne seçilemediği için istifa ettiği iddia edilen Güzelbaba, “Bana saldıranları tanımıyorum. Bir anda vurup kaçtılar. Dünşamınm yok, kimseden de şikayetçi değilim” dedi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 18:06:27
Güncelleme :28 Kasım 2006 Salı 18:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?