4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Meclisi bayanlar yönetti

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde belediye meclisini ilk kez bayan başkan yönetti.


Yakutiye İlçe Belediye Meclisi, 2008 mali yılı hesaplarının görüşülmesi için toplandı. Bütçe Kesin Hesap Tetkik komisyonunda görüşülen Yakutiye ve yasayla kapatılan Kazımkarabekir, Dadaşköy ile Dumlu Belediyelerinin 2008 mali yılı hesaplarının görüşüldüğü meclise Ebru Ulaştepe başkanlık yaptı. Meclis ikinci başkan vekili de kadın olan Yakutiye meclisinin katip üyeliğini de bir başka Bayan üye Ziyade Nar yaptı.
Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Ebru Ulaştepe, kendisi açısından bir ilk olduğunu belirterek, “Kadınların siyasette böylesine güçlü bir varoluş içerisinde olması sevindirici. Siyasette yer alamayan toplumun bir kesiminin bugün sayıca az olsada yer bulabilmesi, dahası erkekler tarafından yadırganmamış olmak mutlu edici bir gelişme. Görüldüğü gibi kadınlar da meclis başkanlığı yapabiliyorlar ve iyi bir yönetim sergileyebiliyorlar.”dedi.
Yakutiye Belediye Meclis Başkan Vekili Ebru Ulaştepe, belediye meclislerinde ve diğer siyasi alanlarda kadının yüzde 50 oranında temsil edilmesi gerektiğini söyleyen Ulaştepe, “Bir süre öğretmenlik yaptım. Sonra siyasete girdim. Yakutiye Belediye Meclisinde 5 kişiyiz. Ama bu sayının yarı yarıya olması gerekiyor. Diliyorum kısa zamanda kadın siyasette hak ettiği yeri alacaktır.”diye konuştu.
2003 yılında siyasete AK Parti Gençlik Kollarında başladıktan sonra Yakutiye Belde ve ardından Yakutiye İlçe Teşkilatında görev alan Ulaştepe, 29 Mart seçimlerinde belediye meclis üyeliğine seçildi. Ulaştepe, geçtiğimiz ay yapılan seçimler sonunda da belediye meclis başkan vekilliğine getirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 17:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?