8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Mehmet Akif Ersoy şiirlerle anıldı

Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 70. yıldönümünde Oltu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi’nin düzenlediği programla anıldı. 

Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini güzel okuma yarışması Oltu Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma Derneği sinema salonunda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışmada açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan, “Akif’i anlatmaya ne zamanımız yeter, ne de kelimelerle ifade edebiliriz” dedi. 

Yarışmaya ilçe merkezindeki liselerden birer öğrenci katıldı. Yarışma jüri üyeliğini ise okul edebiyat öğretmenleri yaptı. Öğrenciler, Çanakkale Şehitleri’ne adlı şiiri birbirinden güzel yorumlarla okuyan öğrenciler, juriyi hayli zor durumda bıraktılar. 512 puan alan Oltu Lisesi öğrencisi Ezel Asena Türkan birinci oldu. Anadolu Lisesi öğrencisi Fatmanur Coskun 476 puanla ikinci, Yusuf Ziyabey Lisesi’nden 436 puanla Süleyman Kurum da üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere Oltu Kaymakamı Ömer Lütfü Yaran birer hediye verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 17:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?