4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Mehter Marşlı yıkım

Erzurum'da olaylı yıkımlara inat mehter marşlı törenli yıkım gerçekleştirildi.


Erzurum- Erzincan Karayolu üzerinde Aziziye ilçesi Dadaşkent Semtinde bulunan 40 yıllık metruk bina, düzenlenen törenle belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım öncesi afişlerle yıkımın tarih ve saati vatandaşlara bildirilerek törenli yıkım yapılacağının duyurusu yapıldı. Daha sonra mehter konseri eşliğinde düzenlenen törenle yıkım işlemi gerçekleştirildi.


Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Türkiye'nin bir çok yerinde özellikle belediye ekipleri tarafından yapılan yıkımlarda olaylar çıktığını ancak bugün olaylı yıkımlara inat törenli yıkım yapıldığını söyledi. Metruk binanın 40 yıldır ne tamamlanabildiği nede yıkılabildiğini ifade eden Cengiz, "Bu metruk bina Erzurum'un girişinde çok kötü bir görüntü oluşturuyordu. Yaklaşık 40 yıldır bu şekilde duruyor. Hastane yapılması için tasarlanmış zamanında ancak daha sonra ortaya çıkan problemler dolayısıyla yapılamayıp bu şekilde yıllardır ayakta kalmış. Bir vesileyle Erzurum'a gelen herkesin dikkatini çekiyordu bu bina. Zaman zaman espriler oluyordu. Başka ilden telefon açıp soruyorlardı. Erzurum girişindeki o bina hala duruyor mu diye. Bir ilin cazibe merkezi olabilmesi için ilk önce kötü görüntülerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Biz de bu yüzden aldığımız karar doğrultusunda bu metruk binayı bugün yıkıyoruz. Olaylı yıkım değil törenli yıkım yapıyoruz."dedi.
Tören sonrası iş makinesini çalıştıran Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilk kepçeyi kendisi vurarak yıkımı başlattı. Metruk bina yaklaşık 1 saat içerisinde ortadan kaldırıldı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 14:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?