8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Mehter takımı kendini yeniliyor

YAKUTİYE MEHTER TAKIMI YILLIK ORTALAMA 40 KONSER VERİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi’nde tek mehter takımı olan Erzurum Yakutiye Belediyesi Mehter takımı, yılda ortalama 40 konsere çıkıyor.

Doğu Anadolu Bölgesinin tek mehter takımı Yakutiye Belediyesi bünyesinde bulunuyor. 30 kişilik kalabalık bir kadroya sahip Mehter takımı, eğitim çalışmalarıyla da kendini yeniliyor.

 Zaman zaman Doğu Anadolu Bölgesinin dışından da davet alan Mehter takımının bölgenin ayrı bir rengi olduğunu ifade eden Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Mehter takımımız bölgenin dışından da davetler alıyor. Güneydoğu bölgemize düşen illerden de festivaller için davet alıyorlar. Bir kültür etkinliğinin ötesinde bizim için tarihi ifadesiyle önemli olan Mehteran, gittiği yerlerde de ilgi görüyor. Bölgemizdeki kültürel etkinliklerin vaz geçilmez unsuru haline gelen Mehter takımımızın kendisini yenilemesi içinde gerekli çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Yakutiye Mehter takımının yıllık şehir dışı etkinlikler için konser ortalaması 40’ı geçiyor. Aynı zamanda milli bayramlar ve ulusal günlerde de Çifte Minareli Medrese bahçesinde halk konserleri düzenliyor. Mehter takımının şehir dışında katıldığı etkinlikler arasında Kurtuluş Şenlikleri, Kutlu Doğum Haftası, Turizm Haftası, Atatürk, Kars, Ardahan üniversiteleri mezuniyet etkinlikleri, üniversitelerin bahar şenlikleri, yayla şenlikleri, Adilcevaz ceviz Festivali, Sivas Ahilik haftası etkinlikleri konserleri bulunuyor.

YAKUTİYE MEHTER TAKIMI YILLIK ORTALAMA 40 KONSER VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 17:57:16
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 17:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?