6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Memleketine 7 milyonluk yatırım yaptı

Erzurumlu işadamı Yıldırım Yeğin, memleketine 7 milyon dolarlık yatırım yaptı.

70’e yakın insana istihdam sağlayan işadamı, bölge çiftçisine de önemli bir gelir kapısı sağladı.

Erzurum’un Şenkaya ilçesinde yaşayan Nazım-Melek çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Yıldırım Yeğin, ailesiyle birlikte 1964 yılında Manisa’ya göç etti. Eğitim-öğretimini tamamlayan Yeğin, Ankara’da müteahhitlik yapmaya başladı. Erzurum’un Oltu ilçesinde ihale edilen alt yapı işlerini üstlenerek yıllar sonra memleketine gelen Yıldırım Yeğin, işi tamamladıktan sonra yeni yatırımlarla hemşehrilerine destek oldu. Oltu ilçe merkezine beton boru fabrikası kurduktan sonra yatırımlarına devam eden Yeğin, ilçeye 10 kilometre mesafeye de süt ve süt ürünleri fabrikası kurarak çalışmalara başladı.

54 TON SÜT İŞLENİYOR

İşadamı Yıldırım Yeğin tarafından Oltu ilçesinde inşa edilen süt ve süt ürünleri tesisi modern ve teknoloji ürünü aletlerle dikkat çekiyor. Bölgede yaşayan 530 çiftçiden alınan sütler fabrikaya getirilerek el değmeden süt ve süt ürünleri mamullerine dönüştürülüyor. Palandöken Gıda Pastörize Süt Mamulleri ismiyle yapılan peynir, yoğurt ve diğer süt ürünleri bölge illerinde pazara sunuluyor.

BABA NASİHATI

Ankara’da yaşamasına rağmen sık sık Oltu ilçesine gelerek kurduğu tesis ve çalışanlarla yakından ilgilenen Yeğin, doğduğu topraklara yatırım yapmanın memnuniyetini yaşıyor. 7 milyon dolarlık yatırım yapmasına rağmen gördüğü ilgisizliğe şaşırdığını belirten Yeğin, özellikle yerel yönetimlerden umduğu desteği bulamamaktan şikayetçi. Beton boru tesislerinde çok ucuza boru imal etmelerine rağmen bölge belediyelerin, daha pahalı olan ithal boruları tercih etmeleri karşısında şaşıran Yeğin, “Biz buraya güzel bir tesis kurduk. Burada çalışan insanlar bölgemizin insanları. Burada kazanılan para başka bir yere değil, bölgemize ve bölge insanına gidiyor. Buna rağmen bazı yerel yöneticilerimiz, halen ihtiyaçlarını daha büyük merkezlerden giderme yolunu seçiyorlar. Bu bizi üzüyor.”dedi.

Erzurum’da kurdukları fabrikalardan büyük karlar beklemediklerini ancak ilgisizliğin kendilerini yaraladığını anlatan Yıldırım Yeğin, “Bir ara fabrikaları satmayı düşündük. Ancak babam buna engel oldu. Bize ‘Ben sizden kar etmenizi istemiyorum. Her şey para değil, insanların duası da lazım’ dedi. Biz de bu tesisleri gücümüz yettiği kadar çalıştırmaya karar verdik.”diye konuştu.

İHa
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 19:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman ŞİMŞEK IP: 85.105.59.xxx Tarih : 28.07.2008 11:59:12

Helal olsun elde ettiğim paralar. Diğerleri bunun devamı gelsin...