8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Memur Sen'den HSYK tepkisi

MEMUR SEN'DEN HSYK TEPKİSİ

Memur Sen Erzurum Şubesi üyeleri Erzurum Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararına tepki gösterdi.

Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Memur Sen İl Başkanı Mehmet Dindi, Anayasa'nın 6, 7, 8 ve 9'ncu maddeleri ortada iken kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği Anayasa Mahkemesi, Danıştay, HSYK'nın ortaya koyduğu tablonun TBMM'nin devre dışı bırakılması olduğunu, verilen kararlarla yasama yetkisinin TBMM'den alındığını, yürütme yetkisine müdahale edildiğini iddia etti.

Anayasa'nın 138. maddesinin Erzincan olayına açıklık getirdiğini ifade eden Dindi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu madde hakimlerin bağımsız karar verebileceğini, hakimlere hiçbir makamın emir ve talimat veremeyeceğini görülmekte olan bir dava ile ilgili genelge yayınlayamayacağını tavsiye ve telkinde bulunamayacağını soru sorulamayacağını görüşme yapılamayacağını beyanda bulunamayacağını ortaya koyuyor. Savcıların var olan yetkisini kullanıp soruşturma yaptığını, tutuklama talebine de hakimlerin 'evet' tutukluluğa itirazında reddedilmesine karşın Erzurum'da görevlerini yapan savcıların ve hakimlerin yetkilerinin

ellerinden alınması anlaşılır bir durum değildir. Türk halkının yargıya olan güvenini sarsmaya kimsenin hakkı olmadığını inanıyoruz. Bakıldığında alınan kararların tamamen ideolojik düşüncelerin doğrultusunda alındığı ortadadır."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 14:56:05
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 15:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?