7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Memur-senden tasarı tepkisi

MEMUR-SENDEN TASARI TEPKİSİ

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Dursun Mehmet Dindi, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesince sözde ermeni soykırım tasarısının kabul edilmesini üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.

“Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden bu tasarıyı kınıyoruz” diyen Dindi, “Bu tasarıyı destekleyenler, tarihi gerçekler ve uzman tarihçiler arasındaki konuyla ilgili fikir ayrılıklarını görmezden gelerek siyasi Saiklerle yanlış ve haksız bir tutum benimsemişlerdir. Tasarı, 1915 olaylarına ilişkin olarak içerdiği somut tarihi hataların yanı sıra, tamamen tek yanlı bir yaklaşımla hazırlanmıştır. Türkiye, Birinci Dünya Savaşı sırasında Anadolu halkının tümünün yaşadığı acı olayların tarihçiler tarafından ön yargısız biçimde ve bilimsel yöntemlerle, tarihi kaynak ve arşivlere dayanılarak incelenmesi gerektiğine inanmaktayız” diye konuştu.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Hovard Berman’ın kendi istediği kararı çıkartabilmek için oylama süresini uzatmasının tam bir komedi olduğunu söyleyen Dindi şunları kaydetti;

“ABD Başkanı Obama ve Dış İşleri Bakanı Clinton’un oylamanın Komite’den geçmemesi için son dakika girişimleri ise ciddiyetten uzaktır. Bu skandal karar, normalleşme sürecine giren Türkiye-Ermenistan ilişkilerini olumsuz etkileyeceği gibi Türkiye-ABD ilişkilerini daha çok zedeleyecek ve en çok olumsuz etkilenecek olan taraf ise ABD olacaktır. Bölgesel güç olmanın yanında Asya’dan Afrika’ya oradan Latin Amerika’ya kadar dünyanın tüm coğrafyasında etkinliği artan Türkiye’nin uluslar arası olaylarda takınacağı tavır ABD başta olmak üzere tüm dünya için önemlidir. ABD artık bu gerçeği görmeli ve 1915 olaylarını Türkiye’nin üzerinde bir şantaj unsuru olarak kullanmaktan vazgeçmelidir. ABD’nin söz konusu olay konusunda ciddiyetsiz tavrının sürmesi halinde ise Türkiye İncirlik Üssü’nü kapatmak için gerekli çalışmaları başlatmalıdır. Tüm silah ihaleleri gözden geçirilerek iptal edilmelidir. Ayrıca Türkiye BM Güvenlik Konsey’indeki geçici üyelik kartını iyi kullanmalıdır. ABD’nin, sadece son 60 yılda Japonya, Vietnam, Somali, Irak ve Afganistan’da uyguladığı ve uygulamakta olduğu katliamlar kendisi için utanç olmaya devam etmektedir. Tüm insanlığa hesap vermesi gereken ABD’nin 1915 yılında gerçekleşmiş ve tarihçilere bırakılacak bir konuyu uluslararası bir şantaj aracı haline getirmesini esefle karşılıyor ve kınıyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 11:27:04
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 12:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?