4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Memurlar iş bıraktı

ERZURUM'DA MEMURLAR İŞ BIRAKTI

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı memurlar bugün iş bırakma eylemi yaptı. Kamu-Sen'e bağlı sendikalardan yaklaşık 100 memurun katıldığı eylem Erzurum Valiliği önünde başladı.

Valilik önünde eylemle ilgili basın açıklaması yapan Kamu-Sen Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Türkiye Kamu-Sen'in bu eylemi yıllardır ihmal edilen, kaderiyle baş başa bırakılan işçinin, esnafın, çiftçinin, dar ve sabit gelirli tüm kesimlerin eylemi gibi kabul gördü. Milletimiz memurlarımıza tanınacak toplu sözleşme ve grev hakkının, memurlarımızın alım gücünün artırılmasının ekonomik hayatın her kesimine olumlu katkı yapacağının farkındadır" dedi.

Haklarını alana kadar mücadelelerinin devam edeceğini ifade eden Bayraktar, "Yıllardır bütün olumsuzluklara rağmen kesintisiz hizmet üreten kamu görevlileri olarak, en temel hakkımız olan yönetime katılma, insanca yaşam, adil bir paylaşım için kullandığımız demokratik hakkımıza, herkesin saygı duymasını ve bizleri anlayışla karşılamasını umuyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından memurlar yolu trafiğe kapatmak istedi. Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri buna izin vermedi. İş bırakan memurlar, daha sonra havuzbaşındaki Atatürk anıtına kadar yürüdüler. Polis ekiplerin kordonu altında yürüyen memurlar, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Memurlar, daha sonra bugün yapılan iş bırakma eylemine uyulup uyulmadığını kontrol etmek için Erzurum Gar Müdürlüğü'ne kadar yürüdüler. Polis kordonu eşliğinde slogan atarak yürüyen memurlar toplu olarak Gar Müdürlüğü'ne girmek isteyince polis engeline takıldı. Yapılan tartışmalar sonunda sadece temsilciler içeri alındı.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı memurlar, öğlen saatine kadar eylemlerini burada sürdürdüler.

ERZURUM'DA MEMURLAR İŞ BIRAKTI
ERZURUM'DA MEMURLAR İŞ BIRAKTI
ERZURUM'DA MEMURLAR İŞ BIRAKTI
ERZURUM'DA MEMURLAR İŞ BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 12:43:02
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 14:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?