6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Memurlardan sessiz yürüyüş eylemi

Erzurum'da kamu çalışanları, Türkiye Kamu-Sen yönetim kurulu tarafından sürdürülen toplu görüşmeler kapsamında alınan karar doğrultusunda "Ya anlaşma ya eylem" adı altında basın açıklaması ve yürüyüş yaptı.

Eylem kapsamında bugün sabah saatlerinde sendika temsilcileri tarafından bir basın açıklaması yapılarak, Havuzbaşı'ndan Üniversite kavşağına kadar sessiz yürüyüş düzenlendi.


Havuzbaşı Atatürk anıtı önünde toplanan sendika üyeleri adına Kamu-Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar, basın açıklaması yaptı. Bayraktar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


"Tüm kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren ve bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek olan toplu pazarlık süreci 5 Ağustos 2008 Cuma günü başlamıştır. Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarında yapılacak düzenlemelerin belirleneceği toplu pazarlık süreci yalnızca kendilerini değil, aileleri ile birlikte 12 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendirmektedir. Bu sürecin dolaylı yansımaları da tüm halkımızı etkilemektedir. Bu yürüyüş Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi tarafından organize edilmiş olup amacı kargaşa değildir. Amacımız devam etmekte olan toplu görüşmelere destek sağlamaktır."


Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri Havuzbaşı'ndan Üniversite kavşağına kadar sessiz yürüyüş yaptılar. Yürüyüşe çok sayıda polis ekibi de eşlik ederek, güvenlik önlemi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 14:34:01
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 14:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?