6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Menderes Türel Erzurum'da ders verdi

AK Parti Siyaset Akademisi’nin davetlisi olarak Erzurum’a gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Erzurum’da belediyeciliğin önemini anlattı. 

Erzurumlu ciritçilerin de katıldığı görkemli bir törenle karşılanan Başkan Türel, önce Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti, ardından Siyaset Akademisi’nde ders verdi. 


Erzurum’a gelişinde atlı ciritçiler tarafından karşılanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile bir süre görüştü. Antalya’da yürütülen belediyecilik hizmetleri hakkında bilgiler veren Türel, Erzurum’daki belediyecilik çalışmaları hakkında Başkanvekili Tavşaloğlu’ndan bilgi aldı. Başkan Küçükler’den sonra, Türkiye’nin en genç ikinci Büyükşehir Belediye Başkanı olan Menderes Türel, Erzurum’a duyduğu hayranlığı da dile getirdiği sohbette, şehre, ‘Doğu’nun Paris’i’ şeklinde bir nitelendirme yapılmış olmasının bile az kalacağını ifade etti. 

Antalya’daki en büyük turistik değerin deniz ve sahil olduğuna işaret eden Türel, “Bizde deniz ve sahil var, Erzurum’un da Palandöken’i ve karı var. 2011 Kış Oyunları, inanıyorum ki bu mücevherin işleneceği bir organizasyon olacaktır” şeklinde konuştu. Ziyaret sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’e Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu tarafından Oltu Taşı bir tespih hediye edildi. 

Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından AK Parti’nin açmış olduğu Siyaset Akademisi’nde ders veren Başkan Menderes Türel, akademi öğrencilerinin sorularını cevaplandırdı. 

Belediyelerin, halkla en yakın ve en iç içe durumundaki kamu kuruluşları olduğuna vurgu yapan Türel, “Bir insanının doğumundan tutunuz da, ölümüne kadar geçen zaman dilimi boyunca belediyelere iş düşüyor. Yani bir insan yaşamının her aşamasında belediye ve belediyecilik var. Bu nedenle belediyelerin yüklendikleri sorumluluklar çok büyük” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 16:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?