8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

'Mercedes bana değil Erzurum'a alındı'

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından alınan 353 bin YTL'lik Mercedes marka makam otomobilinin kendisine değil, Erzurum'a alındığını söyledi. 2 makam otomobilinden birinin 10, diğerinin 7 yaşında olduğunu, bu yüzden ekonomik olarak verimliliklerini kaybettiğini söyleyen Vali Güvenç, “Günümüzde artık ilçe ve beldelerdeki yöneticiler bile Mercedes'e biniyor” dedi.

İl Genel Meclisi'nin geçen Mart ayında verdiği onay üzerine İl Özel İdare Müdürlüğü'nün aldığı 2006 model Mercedes S 350 marka makam otomobiliyle ilgili olarak bazı yayın organlarında çıkan haberler üzerine Vali Celalettin Güvenç açıklama yaptı.

“Eskisiyle misafirleri havaalanına yetiştiremiyordum” cümlesinin kendisine ait olmadığını söyleyen Vali Güvenç, kent merkezi ile hava limanının 10 kilometre olduğunu anımsattı. Halen kullanılan 1996 model Cherookee marka cip ile 1999 model Renault Safrane marka otomobilin ekonomik ömürlerini tamamladığını ve araçların sürekli arıza yaptığını anlatan Vali Güvenç, “Her iki otomobilde hem güvenlik açısından, hem de araçların açtığı masraflar bakımından sorunlar oluşturuyordu. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı 25 ilin valisinin aracının değiştirilmesi için gerekli izni verdi. Geçen Mart ayında İl Genel Meclisi'nde muhalefet partilerinin de verdiği oy birliği kararı ile araç alınması uygun bulundu. Zaten araç alımlarını düzenleyen 237 sayılı Taşıt Kanunu'na bakıldığında, Valilik makam otomobillerinin 5 yılda bir değiştirilmesi öngörülüyor” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak bazı gazetelerde yeralan haberlerin ‘maksatlı' çıktığını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı AKP'li Fakirullah Temur ise makam otomobilinin yanında, misafirler için bir adet VIP minibüs alma kararının da onaylandığını belirtti. Vali Celalettin Güvenç'in VIP minibüse karşı çıktığını ve alımını istemediğine dikkati çeken İl Genel Meclis Başkanı Temur, şunları söyledi:

“Öncelikle Vali Bey'in kullandığı 99 model Renault Safrane marka otomobilin her yerinden sesler geliyor. Diğer cip ise fazla yakıt tükettiği için Vali Bey tarafından pek kullanılmıyor. Sonuçta Erzurum böylesine eski bir arabayla temsil edilemez. Meclis'te makam otomobili için oy çokluğu ile karar aldık. En iyi araba olmasını istedik. Makam otomobili, hem güvenlik, hem de imaj açısından önemliydi. Çünkü biz bunu Erzurum'a alıyoruz. Bunun yanında Erzurum'a gelen yerli ve yabancı konuklar için de bir VIP minibüsü almayı kararlaştırdık. Ancak Vali Bey, ‘Fazla masraf olur' düşüncesiyle bize izin vermedi. Erzurum'a hizmet eden Vali, bundan daha iyi otomobillere layık. Bu konuda bazı yayın organlarında çıkan haberler maksatlı ve yanlış.”
Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 15:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?