4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Mesaiye süt içerek hazırlanıyorlar

Erzurum’un Palandöken ilçesinde belediyede çalışan işçiler güne süt içerek başlayacak.


Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, personel verimini artırmak, işçi bağlılığını yükseltmek ve çalışanın sağlıklı olması amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan personelini güne süt içiterek başlatacak; toz ve benzeri bakterilerden korunmak için de, maske taktıracak. Belediye Başkanı Bulutlar, “Türk toplumunda süt içme alışkanlığı yoktur. Özellikle bazı işlerde çalışan insanların mutlaka süt içmesi gerekiyor. Temizlik personelimizin güne zinde başlaması amacıyla, süt içerek işbaşı yapmalarını temin edeceğiz. Bunun yanında, temizlik işleri çalışanlarımızın, görevlerini yaparken tozdan etkilenmemeleri için maske kullanmaları sağlanacak.” dedi.


İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Temizlik Müdürlüğü personelini güne sütle başlatıyor. Bulutlar, sütün sağlık açısından önemli olduğunun altını çizerken, “Temizlik Müdürlüğümüzde çalışan yaklaşık 65 personelimiz var. Bu arkadaşlarımız süpürgelerini ellerine almadan bir bardak süt içerek günlerine başlayacaklar. Bir bardak süt, gün içerisinde toz ve benzeri olumsuzluklara maruz kalan personelimizi koruyacağı gibi, onların sağlıklı olmasına da yardımcı olacaktır. Bir bardak süt ile bir yandan çalışan personelimizin iş bağlılığını artırdığımız gibi, onların sağlıklı bir ömür sürmelerine de katkı sunmuş olacağız. Sütünü içen personelimiz, daha bir azimle işini yapacak ve işe bağlılık yükselecektir. Bunun insani boyutları da azımsanacak ölçüde değil. Aynı zamanda çalışanlarımıza verdiğimiz öneminde bir göstergesi olacak bu uygulamamız.” dedi.


Başkan Bulutlar, Temizlik Müdürlüğü personelinin güne süt içerek başlamasının sağlık açısından çeşitli yararları olduğunu hatırlatarak, “Çöplerin alınması sırasında, yerlerin süpürülmesinde kalkan tozlar ve başka zararlı maddeler yüz maskesi olsa da, bir biçimde solunmaktadır. Sütün koruyucu yönü bu zararları en aza indirecektir. Ayrıca süt içmek sağlıklı bir yaşamın ifadesidir. Personelimiz de, bu uygulamadan memnun kalacaklar. Belediyecilik açısından işçi, personel bağlılığını artırmak için de bu tür uygulamalar gerekiyor. Çalışanın yönetici tarafından düşünüldüğünü bilmesi işçi verimini artıracaktır” şeklinde konuştu.


Sağlıklı bir personel için ne gerekiyorsa o yapılır
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Toplumumuzun sağlıklı birer birey olarak yaşamlarını sürdürmeleri için belediye olarak, temizlik hususunda nasıl titiz davranıyorsak, belediyemizde görev alan personelimizin sağlıkları üzerinde de aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Bu önemi ortaya koymak adına önce sağlıksız ortamlarda sürekli bulunmak zorunda kalan, toz ve benzeri bakteriler karşısında savunmasız durumda olan personelimiz için bir takım tedbirler almış durumdayız. Çünkü toz ve bakteriler, çeşitli solunum yolu hastalıklarının görülmesine sebep olabiliyorlar. Bu nedenle belediyemizin Temizlik İşleri biriminde çalışan personelimizin söz konusu olumsuzluklara karşı, tedbirli davranmalarına önem gösteriyoruz. Bu alınan tedbirlerin başında maske geliyor. Sağlıksız ortamlarda çalışan her personel, bundan böyle mutlaka maske kullanacak. Belediye olarak bu olanağı, personelimizin imkanına sunduk. Personellerimizin, görevlerini yürütürken sağlıklarını da korumaları için ne gerekiyorsa yapacağız.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 17:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?