4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Meşaleyi şampiyonlar taşıdı

UNIVERSİADE ATEŞİ KENDİ ŞEHRİNDE

25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Meşalesi, Erzurum’da törenle karşılandı.

8 Aralık’ta İstanbul’da yola çıkarılan İzmir, Antalya, Gaziantep, Ankara ve Trabzon’da 41 süren yolculuğun ardından Erzurum’a ulaşan Kış Oyunları Meşalesi, 3 bin seyirci kapasiteli Buz hokeyi salonun önünden Havuzbaşı’na kadar sporcular tarafından taşındı.

Meşale koşusu öncesinde 2011 Kış Oyunları tesislerini gezmek üzere Erzurum’da bulunan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri ile çok sayıda gazeteci hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEŞALEYİ ŞAMPİYONLAR TAŞIDI

Meşale daha sonra Avrupa Şampiyonu atlet Hakan Çeçen, Dünya Şampiyonu atlet Adem Belir, Okullar Dünya Şampiyonu atlet Soner Çintimar ile Balkan Şampiyonu Karateci Aydın Akbulut tarafından Havuzbaşı’na kadar getirildi. Meşale, burada Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak ,Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 2011 Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ile diğer yetkililerin katıldığı yürüyüş ile Çifte Minareli Medrese önündeki kurulan platforma yerleştirildi. Meşale koşusu ve yürüyüş boyunca yamaç paraşütü gösterisi düzenlendi.

Çifte Minareli Medrese önünde düzenlenen törende konuşan 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, meşalenin 7 bölgede süren gezisinin ardından Erzurum’a ulaştığını hatırlatarak, Erzurum’un büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmasına az bir zaman kaldığını kaydetti.

ERZURUM ARTIK DÜNYA KENTİ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hikmet Koçak da eğitim şehri olan Erzurum’un artık kış sporlarıyla anılan bir merkez olacağını hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de 2005 yılından beri devam eden süreçte meşalenin Çifte Minareli Medrese önünde bulunmasının büyük bir mutluluk tablosu olduğunu hatırlatarak, “Erzurum artık bir dünya kenti “ ifadesini kullandı. Vali Sebahattin Öztürk de 27 Ocak 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan organizasyona sayılı günler kaldığını ifade ederek, “Erzurum olarak, Türkiye olarak bu organizasyonu yüzümüzün akıyla başarıyla yapacağız.”dedi.

BAKAN ÖZAK: KAR SIKINTISI YOK

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, Erzurum’un bir tarih, bir kültür şehri olduğunu bildirerek, “Devletimiz bugüne kadar tesisler ve organizasyon anlamında gerekeni yaptı. Artık bundan sonra bu işin sahibi sizsiniz. 3 bin sporcu, cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, bakanlarımız, 59 ülkeden bakanlar ve üst düzey yetkililer gelecek. Bunları hep birlikte ağırlayacağız.”diye konuştu. Tören sonrasında 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz tarafından Bakan Özak, Vali Öztürk, Başkan Küçükler ile Rektör Hikmet Koçak’a birer plaket sunuldu. Öte yandan Bakan Özak, gazetecilerin bir sorusu üzerine “Kar sıkıntısı yok. Taşıma yöntemiyle göletleri suyla doldurup sunu kar sistemlerini çalıştırıyoruz. Bazı pistlerde saman balyası kullanılması sadece bize mahsus bir konu değil. Dünyanın her yerinde uygulanan sistem. Pistlerde engebe oluşturmak için kullanılıyor. Kar sıkıntısı yok, gerekli tedbirleri aldık, ancak kar yağarsa tabi daha iyi olacak.”ifadelerini kullandı.

UNIVERSİADE ATEŞİ KENDİ ŞEHRİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2011 Salı 16:21:03
Güncelleme :18 Ocak 2011 Salı 16:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?