4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Meşaleyi Sofuoğlu yakacak

SOFUOĞLU: “TÜRK SPORUNUN KALBİ ERZURUM’DA ATIYOR”

2010 Süperspot Dünya Şampiyonluğu’nun 13.ayağında Dünya Şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu Erzurum’a geldi.

2011 Kış Oyunları’nın meşalesini yakmak için gelen Sofuoğlu Türk Telekom Kayakla Atlama Kuleleri’ni ziyaret etti.Kenan Sofuoğlu Kuleler’de gönüllü öğrencilerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

2010 yılında Superspot Dünya Şampiyonluğu yarışında Dünya Şampiyonluğunu göğüsleyen Milli Sporcu Kenan Sofuoğlu Erzurum’a geldi. Türk Telekom Kayakla Atlama Kulelerinde atlayış programını takip eden Sofuoğlu, Erzurum’da yapılan organizasyonun önemine değinerek, “Erzurum’da bulunmaktan mutluyum,Türk sporunun kalbi şu an Erzurum’da atıyor” dedi.

VATANDAŞLARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Başarısı ve mütevazılığıyla öğrencilerin hayranlığını kazanan Sofuoğlu 2011’de de Dünya Şampiyonluğunu göğüslemek istediğini belirterek, çalışmalarını Memleketi Sakarya’da Sakarya Belediyesi’nin ve GSGM Spor Toto’nun desteğiyle oluşturulan bir pistte de devam ettirdiğini söyledi.

Sofuoğlu 2011’de Mart ayında başlayacak Dünya Şampiyonası’nda birinciliği istediğini fakat ilk kez yarışacağı bir kategori olması nedeniyle de deneyim kazanıncaya kadar amacının ilk üçe girmek olduğunu vurguladı.

Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu daha önce hiç kış sporlarıyla ilgilenmediğini fakat yaz sporlarından su kayağını denemesine rağmen pek başarılı olamadığını belirtti.

Kenan Sofuoğlu yurdışında Erzurumlu arkadaşlarının olduğunu vurguluyarak “Tanıdığım bütün Erzurumlular çok iyi insanlardı. Erzurum önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor, tesisler Türk sporu için önemli bir kazanım. Bu başarılı potrede yeni sporcuların yapılan tesislerde eğitim alarak, dünya şampiyonluğuna imza atacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Sofuoğlu, Mart ayında Katar’da başlayacak 2011 Dünya Şampiyonasında bu kez farklı bir kategoride ülkemizi temsil edeceğini de sözlerine ekledi.

SOFUOĞLU: “TÜRK SPORUNUN KALBİ ERZURUM’DA ATIYOR”
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2011 Perşembe 13:46:01
Güncelleme :27 Ocak 2011 Perşembe 20:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?