4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Meslek eğitimleri sürüyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MESLEK EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi’nde dokuzuncu dönem mesleki eğitim kursları için hazırlıklar başladı. Gümüş ve takı tasarımı, evde çocuk bakımı, satış elemanlığı ve bilgisayar operatörlüğü alanında açılacak kurslara katılmak isteyenlerin, 8 Temmuz’a İŞKUR Erzurum İl Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerektiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Erzurum İl Müdürlüğü İl Müdürlüğü ve Yakutiye Halk Eğitim Merkezi’nce yürütülen mesleki eğitim kurslarının 9’uncu etabı başlıyor. Kurslara katılmak isteyen adayların, 8 Temmuz tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüğü’ne başvurarak kayıt yaptırmaları gerektiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, ‘sosyal belediyecilik’ anlamında atmış oldukları en önemli adımlardan birisinin, Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi olduğunu söyledi. İşsiz gençlerin çeşitli meslek dallarında eğitim almalarına ve nitelikli işgücü haline gelmelerine imkan sunan Merkezi’n, kentte çok büyük bir boşluğu doldurduğunu kaydeden Başkan Küçükler, bu güne kadar bin 64 işsiz genci meslek, yakaşık 200 genci de iş sahibi yaptılarını dile getirdi.

MESLEK KURSLARINA MUTLAKA KATILIN

Toplum ve Meslek Edindirme Merkezi’nin yeni dönem kurs hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Temmuz ayından itibaren dokuzuncu dönem kurslarına başlanacağını anımsattı. Küçükler, “Gümüş ve takı tasarımı, evde çocuk bakımı, satış elemanlığı ve bilgisayar operatörlüğü gibi meslek dallarında eğitim almak isteyen genç kız ve erkeklerin 8 Temmuz’a kadar İŞKUR’a müracaat edip kayıt yaptırarak bu kurslara katılmalarını bekliyoruz. Mesleki eğitim alan işsiz gençlerimiz, herhangi bir mesleki tecrübeye sahip olmayanlara göre çok daha kolay iş bulabiliyor. Çünkü piyasaların nitelikli işgücüne ihtiyacı var. Merkezde, bu ihtiyaca cevap vermeye çalışıyor. İhtiyaca göre yeni kurslar açmaya ve gençlerin istihdamına imkan sunarak, kent içi ekonomiye katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MESLEK EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MESLEK EĞİTİMİNE DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 12:36:00
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 12:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?