4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Meslek kursları dolup taşıyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İş Kur İl Müdürlüğü ve Yakutiye Halk Eğitim Müdürlüğü desteği ile açılan iş gücü yetiştirme kursları büyük ilgi gördü.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Toplum Merkezi ve Meslek Edindirme Merkezlerinde açılan Bayan Kuaförü,Yün Eğirme ve Ehram Dokuma, Bilgisayarlı Muhasebe, Kat Görevlisi, Çocuk Bakımı ve Eğitimi Ahşap Boyama ve Garson Yetiştirme kurslarında eğitimler büyük bir hızla devam ediyor.

Kat Görevlisi ve Garson Yetiştirme Kursunda eğitim alan kursiyerlerin Palan Otel ve Polat Otel bünyesinde uygulamalı olarak kurs aldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Çocuk Bakımı ve Eğitimi bölümü kursiyerlerinin ise Özel Hilal Çocuk Evinde pratik olarak eğitimlerini aldıklarını kaydetti.

Pratik uygulamayla alınan eğitimlerin daha sağlıklı olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, “2011’e yönelik Turizm sektörüne her alanda kalifiye eleman yetiştirmeye devam eden Büyükşehir Belediyesi olarak bu bağlamda Palan Otel ve Polat Otel yetkililerinin de katkılarıyla kursiyerlerin aldıkları eğitimleri daha da pekiştirmek, iş deneyimi kazandırmak, stajlarını büyük otellerde yaparak kurs bitiminden sonra daha kolay iş bulmalarını sağlamak amacıyla hareket ediyoruz” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehirdeki kalifiye elaman sıkıntısını ortadan kaldırmayı ve toplumun her kesimine eğitim vermeyi hedeflediklerini dile getirerek, bütün mesleklere yönelik sertifikalı eleman yetiştirmeye Toplum Merkezi ve Meslek Edindirme Merkezleri’nde devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ KURSLARINA YOĞUN İLGİ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ KURSLARINA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2009 Pazar 13:15:05
Güncelleme :13 Aralık 2009 Pazar 14:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?