4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Meslek kurslarına ilgi büyük

Dadaşkent Belediyesi, sosyal faaliyetleri kapsamında düzenlediği meslek edindirme kurslarıyla belde sakinlerinin yüzünü güldürüyor.

Belediye hizmet binasında açılan biçki, dikiş-nakış, makine nakışı, takı tasarım, el sanatları, bilgisayar, okuma yazma, anne çocuk eğitimi, halı dokuma ve halk oyunları kurslarına belde sakinleri büyük ilgi gösteriyor. Halk Eğitim Merkezi'nin öğretmen desteğiyle düzenlenen kurslar sonunda katılımcılara sertifika veriliyor.
Erzurum Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ile birlikte kursları gezen Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, rutin hizmetlerin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerin de belediyelerin asli görevleri arasında yer aldığını ifade etti. 5 yılda yaklaşık bin 500 kursiyere sertifika verdiklerinin altını çizen Başkan Yaylalı; "Kursları düzenlemekteki amacımız beldemizdeki gençlerin hem meslek sahibi olmalarına, hem de aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak. Ayrıca genç kızlarımız burada aldıkları eğitimle ve yaptıkları çalışmalarla çeyizlerini hazırlıyorlar. Meslek edindirme kurslarımıza gençlerimizin gösterdiği ilgi memnuniyet verici" dedi.

Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında hazırlanan proje ile genç kızların siparişle de piyasaya iş yapabildiklerinin altını çizen Başkan Yaylalı, “Kurslarda hazırladıkları çalışmalarını satan kursiyerler, hem kendilerine maddi destek sağlıyorlar, hem de aile bütçelerine ciddi anlamda katkıda bulunuyorlar. Amacımız vatandaşımızın istihdama katkıda bulunmalarına yardımcı olmaktır” diye konuştu.
Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat ise, Başkan Yaylalı’ya istihdama sunduğu katkıdan dolayı teşekkür etti. Fırat, “Belediye’nin açtığı kurslarda gençlerin meslek edinmeleri, istihdama katkı sunmaları ve üretim yapmaları son derece memnuniyet verici. Kursların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Fırat, kursiyerlerin siparişle yaptıkları çalışmalarını Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin yeni binasında da sergileyebileceklerini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?