7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Meslek lisesine kitap desteği

SAĞLIK MESLEK LİSESİ’NE SYDV’DEN KİTAP DESTEĞİ…

Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı(SYDV) Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine okuma kitabı hediye etti.

Dünyaca tanınmış Rus Yazar Grigory Petrov’un çeşitli aralıklarla çıktığı Finlandiya seyahatlerindeki notlardan oluşan kitabı öğrenciler severek okuyor.

Oltu Sağlık Meslek Lisesi’nde eğitim-öğretim gören 221 öğrencinin tamamına dağıtılan kitap öğrencileri mutlu etti.

Sağlık Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nihat Korku, Oltu Kaymakamlığı SYDV Başkanlığınca dağıtılan kitabın öğrencilerin seviyelerine uygun oldukça akıcı bir dille yazıldığını söyledi.

Okul Müdürü İkamettin Kaya, ilçe kaymakamlığının eğitime gösterdiği hassasiyet ve verdiği dolayı teşekkür etti.

Müdür Kaya, dağıtılan kitapların öğrenciler tarafından okunup okunmadığının öğretmenleri tarafından okuma takiplerinin düzenli olarak yapıldığını kaydetti.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasın önemine işaret eden Kaya, “Okuma alışkanlığı kazanan öğrencilerin gerek okul içi gerekse okul dışındaki sosyal ve kültürel kazanımları çok daha ileri de olduğu aşikârdır. Kitap okuma alışkanlığı daha çok okul yıllarında kazanılıyor. Bu bilinci kazanmış öğrenci, okul sonrası yaşamında da bir şekilde bu alışkanlığını sürdürebilmektedir. İlçe Kaymakamlığımızın eğitime yönelik sağladığı destek ve katkıya teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 09:47:05
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 09:51:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?