7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Metruk binalar tehlike saçıyor

ERZURUM'DA METRUK BİNA TEHLİKESİ

Erzurum'da 13 yaşındaki Musa Kang'ın cinayetinin ardından gündeme gelen ve tartışması hala süren metruk bina tehlikesi üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırma da kentte potansiyel tehlike olarak kabul edilen 124 adet metruk binanın olduğu tespit edildi.

Erzurum'un çeşitli semtlerinde bulunan, alkol, tiner ve çeşitli madde bağımlıları tarafından kullanıldıkları ileri sürülen metruk binalar, tehlike saçıyor. Toplumun genel sağlığı ve huzuru ile kişilerin can ve mal güvenliğinin sağlanması bakımından Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırma da Erzurum'un merkez ilçeleri olan Aziziye'de 35, Yakutiye'de 86 ve Palandöken'de 3 olmak üzere toplam 124 adet metruk bina belirlendi.

BOŞ BİNALAR TEHLİKE SAÇIYOR

Erzurum halkı, aralarında tarihi yapıların da bulunduğu metruk binalarla ilgili olarak sorumlu tüm kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak, "Çocuklarımız başta olmak üzere hepimizin can güvenliğini açıkça tehdit eden bu yapılar için artık harekete geçilmelidir. Erzurum'un merkez semtlerinde bile hırsızlarla madde bağımlılarının kullandığı onlarca metruk yapı bulunuyor. Akşam belirli bir saatten sonra çocuklarımızı sokağa bırakamadığımız gibi, biz büyükler bile bu yapıların önünden geçerken endişeleniyoruz" diye konuştular.

Emniyet Müdürlüğü'nün devriye ekiplerinin, her an her tarafta bulunamayacaklarına vurgu yapan vatandaşlar, bu durumun, suç işlemeye meyleden tipler için fırsat anlamına geldiğini vurgulayarak, en köklü çözümün, suç işlemek için hayli müsait olan söz konusu yapıların ortadan kaldırılması olacağını dile getirdiler.

Erzurum Valisi'ne çağrıda bulunan vatandaşlar, "Musa'nın öldürülmesinin hemen ardından Erzurum Valiliği okullarda güvenlik amaçlı birtakım önlemler aldı. Ama tedbirler bununla sınırlı kalmamalı. Suç işlemeye meyilli insanlar alınan bu tedbirlerle okul önlerine yaklaşamayabilirler. Ama onlar da biliyor ki, bu metruk yapılar günün her saati kendilerine açık vaziyette bekliyor. Valilik, metruk bu yapıların tespit edilmeleri ve ardından yıkılmaları için belediyeleri harekete geçirmelidir." şeklinde konuştular.

AYYAŞLARIN MEKANLARI

Öte yandan Erzurum'da vatandaşların en çok yakındıkları metruk binalar arasında, Gölbaşı'ndaki konsolosluk binası geliyor. Söz konusu binanın, uzun yıllardan beri boş beklemesi, alkol, tiner ve madde bağımlılarının iştahını kabartırken, tüyler ürperten bir başka bina ise, Aşağı Mumcu Mahallesi'nde bulunuyor. Daha önce birkaç kez hırsızlık olaylarında kullanılan ve yine çeşitli kereler de yangın tehlikesi atlatan bina, gündüzleri çocukların oyun, geceleri ise, alkol bağımlılarının alem alanı haline geliyor. Erzurum'da, metruk yapıların dışında, bazı tarihi eserlerde de, ilginç manzaralar ortaya çıkıyor. İstanbulkapı başta olmak üzere Erzurum Kalesi civarı, içki ve bira şişelerinin adeta cirit attığı meskenler olarak bilinirken, söz konusu bölgelerde yoğun tedbirler alınmasının artık kaçınılmaz hale geldiği belirtiliyor.

ERZURUM'DA METRUK BİNA TEHLİKESİ
ERZURUM'DA METRUK BİNA TEHLİKESİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 09:53:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 10:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?