4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Mevlüt yanlış iğne kurbanı mı?

ERZURUM'DA YALNIŞ İĞNE İDDİASI

Erzurum'da'da ailesi tarafından götürüldüğü hastanede kalçasından iğne vurulan 13 yaşındaki Mevlüt Saçan'ın sakat kaldığı ileri sürüldü.

İlköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi Mevlüt'ü ateşinin yükselmesi üzerine 30 Kasım günü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürdüklerini belirten babası Murat Saçan, "Doktor muayene etti, hemşireye iğne vurmasını söyledi. İğne vurulduktan yarım saat sonra sinirlerinde zedelenme olduğu için yürümekte zorluk çekmeye başladı. Şimdi evimize 200 metre uzaklıktaki okuluna yürüyerek gidemiyor. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum" dedi.

TOKİ İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Mevlüt Saçan yüksek ateş nedeniyle ailesi tarafından 30 Kasım günü saat 15.30'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Doktorların muayene ettiği Saçan'a bir hemşire tarafından iğne vurularak evine gönderildi. Hastaneden çıktıktan 30 dakika sonra sol bacağında şiddetli ağrı hisseden Mevlüt Saçan yürüyemez oldu. Evlerine 200 metre uzaklıktaki okuluna dahi gidemeyen oğlunun ömür boyu sakat kalmasından korktuğunu söyleyen iki çocuk babası 38

yaşındaki Murat Saçan, "Oğlumun gittiği okulda müstehdam olarak çalışıyorum. Olay günü eşim ve kız kardeşim ateşi yükselen Mevlüt'ü doktora götürmüş. Hastanenin Acil serviste yapılan muayeneden sonra kalçasından bir iğne yapıp eve göndermişler. Mevlüt'ün yaklaşık 30 dakika sonra ayağında şiddetli bir ağrı daha sonra da üzerine basamaz oldu. Oğlumu aynı hastaneye tekrar götürdüm. Nöroloji servisindeki Ceren Erşeli tarafından muayene edildi. Doktor, Mevlüt'e yapılan iğne sonucu bacağındaki bazı sinirlerin

hasar görödüğünü belirterek, 4 Ocak'ta makinaya bağlayıp hasarın boyutunu ölçeceklerini söyledi. Oğlumun sakat kalmasından çok korkuyorum. Sorumluların cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum" dedi.

Yapıldığı iğneden sonra eve mahkum olan Mevlüt Saçan ise "Umarım sakatlığım geçicidir. Okulumu ve arkadaşlarımı çok özledim. Artık hastaneye gitmekten korkuyorum" diye konuştu.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri olayla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

ERZURUM'DA YALNIŞ İĞNE İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 10:10:01
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 14:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?