7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Mezun olduğu okula atandı

Prof.Dr. Samih Diyarbakır, 1977 yılında mezun olduğu Atatürk Üniversitesi’ne rektör yardımcısı oldu. Görevine başlayan Prof.Dr. Samih Diyarbakır, üniversiteyi bilimsel alanda en üst seviyeye taşımaya çalışacaklarını söyledi.


Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 6 Ağustos’ta görevi devraldıktan sonra başlattığı kadro yenileme çalışmasını sürdürüyor. Daha önce 2 rektör yardımcısı atayan Prof.Dr. Koçak, boş bulunan üçüncü yardımcılık görevine Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Samih Diyarbakır’ı getirdi.


1977 yılında mezun olduğu Atatürk Üniversitesine rektör yardımcısı olarak tayin edilen Prof.Dr. Samih Diyarbakır, yeni görevine başladı. Atatürk Üniversitesini Türkiye’de tercih edilen bir üniversite haline getirmek için çalışacaklarını belirten Prof.Dr. Diyarbakır, Atatürk Üniversitesinin fiziki mekanlarının ve alt yapısının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Diyarbakır, bilimsel yönde en iyi üniversite olmak için akademik yönden destek isteyen öğretim görevlilerine yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti.

Bilimsel ve eğitim çalışmalarını yapmaya, bunu en üst seviyeye çıkarmak için elinden geleni yapacağını söyleyen Diyarbakır, şunları kaydetti:
“Bilimi ve eğitimi üst seviyeye çıkarmak için, ihtiyaç olan yerlere akademik yönden gelişmiş öğretim görevlileri tayin edeceğiz. Bilimsel alanda çalışma yapmak isteyen herkese bütün imkanları sunarak, her konuda yardımcı olacağız.”


Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Bilim Dalında görevini layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Diyarbakır, şunları ifade etti: “Anatomi Bilim Dalında görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım, ama ne kadar başarılı olabildim onu bilemiyorum bunu öğrencilerime sormak gerekiyor. Atatürk Üniversitesinde öğretim üyesi olmak son derece mutluluk vericiydi. Rektör yardımcılığı yapmakta benim için gurur kaynağı oldu, görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Yeni görevimde üniversiteye, şehrimize, bölgemize hizmet etmeyi amaçlıyoruz ve başarılı olacağımıza inanıyorum.”dedi.


PROF.DR. DİYARBAKIR KİMDİR
Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Diyarbakır, 1950 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Eğitimini Erzurum’da tamamlayan Diyarbakır, 1977 yılında Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği’ni bitirdikten sonra, Tıp Fakültesi Anatomi Bilim Dalında göreve başladı. Diyarbakır, 28 yıldır Tıp Fakültesinde görev yapıyordu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?