6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

MHP'den 24 Kasım mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Ekrem Öztürk, öğretmenliğin bir sanat olduğunu bildirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Ekrem Öztürk, öğretmenlik mesleğinin, dünyada var olan mesleklerin en kutsalı ve en önemlisi olduğunu bildirdi.

Öztürk, “Öğretmenlik, bir meslek olmaktan öte bir sanattır, öğretmen ise bu önemli sanatı icra eden sanatkardır. Çünkü öğretmen kendisine teslim edilen insanı işleyerek onu topluma faydalı hale getiren kısaca ham maddesi insan olan bir sanatkardır. Bu bakımdan öğretmenlik mesleği kutsaldır ve önemlidir. İyi eğitilmiş insanlardan oluşan toplumlar, dünyanın en rahat ve huzurlu toplumlarıdır.Bunun içindir ki, dünyanın her tarafında öğretmenler toplumun en saygın unsurlarıdır. Huzursuzluğun, anarşinin, terörün en yaygın olduğu ülkelere bakarsak görürüz ki ya eğitim seviyesi düşük, veya yanlış eğitilmiş insan sayısı çoktur.”dedi.

Türkiye’de öğretmenliğin hiçbir şey olamayanların talep ettikleri meslek haline getirildiğini vurgulayan Öztürk, mesajında şunları ifade etti: “Her yönü ile giyim, kuşam, sosyal hayat, eğlence, okuma, gibi topluma örnek olması gereken Türk öğretmeni ne yazık ki bugün geçim sıkıntısı içinde kıvranmaktadır. Aldığı maaşla aile geçimini sağlayamayan bir çok öğretmen, işportacılık, seyyar satıcılık, boyacılık gibi yan işlerle aile bütçesine katkı sağ lamaya çalışmaktadır. Yarınından endişe duyan, çoluk çocuğunun geçim derdi ile sıkıntılı yaşayan öğretmenden başarılı bir eğitim ve öğretim beklemek hayal olur. Nitekim, son yıllarda yapılan tüm imtihanlarda görülen başarısızlıkların bir sebebi olarak da, öğretmenin içinde bulunduğu ruhsal durum düşünülebilir.”

Öğretmen ve öğretim üyelerinin çalışma şartları ile özlük ve sosyal haklarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, öğretmenlerin haklarının AB standartlarının yarısına eriştirilmesi gerektiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 13:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?